Skip to content

"Agge" A-lagsdebuterade mot Otterbäcken - "Jag låg och sov"

25 februari 2018

Katrineholm Bandy har gått obesegrade genom Division 1 Mellersta. Det står klart sedan Otterbäcken besegrats med 4-1 på bortaplan under söndagen.

Ett redan kvalklart Katrineholm Bandy avslutade Division 1-säsongen under söndagen borta mot tabellfemman Otterbäckens BK i en match som rent krasst var betydelselös, men där gästernas sikte var inställt på att ta med sig en bra insats in i det stundande kvalet.

Otterstrand bjöd på strålande solsken, men även en nordanvind som kunde fått isbjörnar att frysa ihjäl och ett KB utan spelare som Niklas Eriksson, Jesper Ekström och Marcus Lagerbäck hade lite svårt att få igång bolltempot i motvinden. Tillslut krävdes det en så pass ovan målskytt som Victor Nilsson för att spräcka nollan efter dryga kvartens spel. Hans andra mål för säsongen.

– Jag skjuter på någons benskydd tror jag och sedan tar den på något mer benskydd och sedan in i mål, så det är bra, säger Nilsson om målet.

Otterbäckens skyttekung Henrik Gullberg såg därefter till att laget gjorde sitt första mål på Katrineholm för säsongen när han kvitterade i matchens 27:e minut, men det var gästerna som gick till pausvila i ledning efter att Hugo Klarén och Linus Doktare målat innan halvtid.

Spelmässigt var det inte klang-och-jubel-föreställning, men trots det så var det inte allt för bistra miner när det egna spelet kom på tal.

– Det var väl inte så högt tempo från något av laget, utan det var väl ganska lojt. Men det räcker ju. Det är ganska svårt att åka hit och vara motiverad och göra en bra match, men jag tycker ändå att vi håller upp det hyfsat, säger Victor Nilsson.

Den andra halvleken blev i princip lika avslagen och bortsett från Olle Larssons 1-4-mål blev den dessutom mållös. "En dag på jobbet" skulle man utan problem kunna kalla det och glädjeämnet, förutom de två poängen, var annars att unge August Andersson-Rask fick göra A-lagsdebut i tävlingssammanhang och svarade för en bra insats där han tog för sig på ett bra sätt och hade dessutom flera bra lägen att bli målskytt.

– För min del kändes det bra faktiskt. Det är lite ovant att spela forward, men det gick ju bra tycker jag. Sedan var det väl lite raggarbandy tycker jag. Inte direkt bästa spelet varken från vår sida eller från deras, säger "Agge".

Hur gick tankarna när du fick samtalet om att du skulle få följa med idag?

– Ja, jag låg och sov när han (Andreas Staaf, huvudtränare reds. anm.) ringde först, så farsan fick ringa och väcka mig (skratt), men det är kul att få chansen.

Med Division 1-säsongen avslutad så väntar nu ett nervkittlande kval till Bandyallsvenskan som inleds redan på onsdag borta mot Skirö AIK.

– Det är bara att åka hem och förbereda sig. Vi ska vinna matcherna som är kvar nu. Det är bara så, säger Victor Nilsson.

Se hela intervjun med August Andersson-Rask i spelaren ovanför artikeln och hela intervjun med Victor Nilsson nedan (vi beklagar ljudproblemen i klippen). #VISKATILLBAKA