Skip to content

"Messi" vill födelsedagsmåla på Skirö - "Kan jag nästan garantera"

27 februari 2018

Så har det då äntligen blivit dags för allsvenskt kval och under onsdagskvällen inleder Katrineholm Bandy det tuffa kvalspelet borta mot Vetlandalaget Skirö AIK.

Det har gått ett drygt år sedan Katrineholm Bandys A-lag och styrelse bestämde sig för att Bandyallsvenskan säsongen 2018/19 var det glasklara målet och nu inleds äntligen kvalspelet dit. Första motståndare ut är småländska Skirö (som ni kan läsa mer om här) i Sapa Arena, Vetlanda, under onsdagskvällen och efter tisdagens träning konstaterade en födelsedagsfirande Niklas "Messi" Eriksson, 27, att längtan efter kvalet har varit stor.

– Det känns ju riktigt kul nu, att vi äntligen ska få spela det som vi har siktat mot hela säsongen, så det är bara roliga tankar faktiskt. Sedan är det klart att det är lite nervöst, men vår målsättning är ju att gå upp och då gäller det ju att ta sig till kvalet först. Så det är skönt att vi har klarat delmål ett. Nu är det delmål två kvar, säger "Messi".

För egen del var den gångna helgen en matchledig sådan för Niklas och det ser han som positivt inför det som komma skall.

 – Kroppen känns kanon faktiskt. Jag är riktigt pigg och jag tror att den här lediga helgen gjorde susen faktiskt, både för benen och energimässigt att få vara hemma en hel, ta det lugnt, käka gott, sova gott och sådär. Så det känns riktigt bra, säger han.

Onsdagens motståndare är inte ett lag som killarna känner utan och innan, snarare tvärtom, men än mer positivt då att det egna spelet faktiskt har varit ett utropstecken på sistone.

– Vi har fått till både offensiven och defensiven bra på slutet. Vi har haft lite fokus på att sätta "deffen" nu och det har vi gjort riktigt bra. Det har varit svårt i den här serien, där vi har mött lag som är sämre än oss, att backa hem och sätta defensiven. Det är lite tråkigt mot lag som vi kanske vill stå högt på, men det har vi gjort riktigt bra på slutet så det är väl det vi ska ta med oss främst, säger Eriksson och fortsätter:

– Sedan är det väl bolltempo och skridskoåkning i offensiven. Då går det undan för oss.

"Messi" själv har under säsongen, hans första tillbaka i KB efter elitseriesäsongen med Tillberga, svarat för 55 mål på 16 spelade matcher. Det är fler mål än vad någon annan spelare gjort i Division 1 i år och dessutom ger det honom ett målsnitt per spelad match som är bland de absolut bästa i landet. Nu är siktet instället på att fortsätta göra mål även mot Skirö.

– Det kan jag nästan garantera, säger födelsedagsbarnet med ett karatäristiskt flin.

Laget till onsdagens match är nästintill helt ordinarie. Samtliga spelare som inte fanns med mot Otterbäcken i söndags är tillbaka i spel med undantag från Marcus Lagerbäck, som fortfarande har problem med sjukdom.

Matchtruppen mot Skirö AIK: Henrik Karlsson, Pontus Ekström, Joakim Olofsson, Fredrik Öjdahl, Niklas Eriksson, Hugo Klarén, Emil Andersson, Lars Larsson, Victor Nilsson, Olle Larsson, Lars Buskqvist, Jacob Hollstein, Jesper Ekström, Simon Husby, Viktor Gogman, Linus Doktare.

Matchen startar 19.00 i Sapa Arena, Vetlanda, och om ni inte har möjlighet att vara på plats så rekommenderar vi varmt att ni följer matchen via Katrineholms-Kurirens liverapportering. Där kommer utsänd reporter, tillsammans med undertecknad, att ge er allt som händer - minut för minut!

Se hela intervjun med Niklas "Messi" Eriksson i spelaren ovanför artikeln…