Skip to content

Viktiga duon tillbaka i matchtruppen mot Blåsut

3 mars 2018

Katrineholm Bandys jakt på allsvenskt spel nästa säsong går vidare under söndagen då ett hittills obesegrat Blåsut BK gästar Backavallen.

Efter fredagen snöpliga hemmaförlust mot IFK Kungälv har Katrineholm Bandy laddat om batterierna inför söndagens hemmamöte med Blåsut BK och det bland annat genom att spela en pingisturnering tillsammans under lördagen som Viktor Gogman gick segrande ur.

Till söndagens match kommer gästerna från Vänersborg (som ni kan läsa mer om här) som serieledare. Detta efter att ha spelat 3-3 borta mot IFK Kungälv i premiärmatchen och därefter besegrat Skirö AIK hemma i Arena Vänersborg med hela 14-2 under fredagen. Det är dock ingenting som får KB-tränaren Andreas Staaf att tänka om inför söndagens match.

– Nej, men de har ju gjort det jäkligt bra med de resultaten de har fått med sig, men vi kommer inte att ändra någonting utifrån vad vi håller på med. Vi vet vad vi ska hålla på med ute på plan och det är det som vi ska lägga fokus på att få att fungera och sedan får vi se hur långt det räcker, säger Staaf och menar att det finns mycket positivt i det egna spelet att ta med från fredagens match mot Kungälv.

– Vi har en bra defensiv tycker jag. Det är tajta matcher och små marginaler och de får utdelning på lite hörnor som de får med sig och det gör de bra givetvis, men i det stora hela är det vår defensiv som vi tar med oss och det är den vi ska jobba vidare på och lägga fullt fokus på.

Vad har du för bild av Blåsut?

– De har ju med lite namnkunnig folk som har varit med lite, så de har nog en struktur i sitt spel som jag tror är väldigt bra och de vill säkert hålla i bollen mycket på de gubbarna också. Det är nog ett spelande bandylag det tror jag.

Till söndagens match finns det även hopp om att två av de spelare som missade fredagens möte med Kungälv, lagkapten Jesper Ekström och anfallaren Lars Buskqvist, ska kunna vara tillbaka i spel.

– De är kallade till match båda två utifrån dialog med dem idag (lördag), så vi hoppas att de kommer till spel, säger Andreas Staaf.

Matchtruppen till Blåsut hemma: Henrik Karlsson, Pontus Ekström, Fredrik Öjdahl, Niklas Eriksson, Hugo Klarén, Emil Andersson, Lars Larsson, Victor Nilsson, Olle Larsson, Lucas Palm, Lars Buskqvist, Jacob Hollstein, Jesper Ekström, Simon Husby, Viktor Gogman, Linus Doktare.

Söndagens match startar klockan 15.00 och ingenting annat. Det har tidigare annonserats om 16.00, men detta har blivit ändrat. I vanlig ordning är det dock fri entré för samtliga under kvalmatcherna på Backavallen.

Se hela intervjun med Andreas Staaf i spelaren ovanför artikeln. #VISKATILLBAKA