Skip to content

Viktig hemmaseger mot Blåsut - "Vi har koll på det"

4 mars 2018

Katrineholm Bandy är tillbaka på vinnarspåret igen. Detta efter under söndagen ha avfärdat Blåsut BK hemma på Backavallen med 8-6 (5-1).

Efter fredagens förlust hemma mot IFK Kungälv var det något av en måstematch för Katrineholm Bandy hemma mot Blåsut BK under söndagen, men några nerver visade spelarna inte. Istället klev man ut och visade vart skåpet skulle stå redan i den första halvleken.

Niklas "Messi" Eriksson inledde målskyttet i matchens sjunde minut och trots att Markus Eriksson kvitterade för gästerna i den 19:e så var det en matchbild som hemmalaget kontrollerade helt och fullt. Något som också gav resultat när, en för dagen väldigt offensivt frejdig, Fredrik Öjdahl gungade sig igen bortaförsvaret och satte 2-1 efter 24 minuter spel.

– "Jeppe" (Ekström reds. anm.) droppade in mig och jag fick för mig att gå fram, så det var kul, säger Öjdahl om sitt tredje mål för säsongen.

Comebackande Lars Buskqvist utökade ledningen till 3-1 i den 31:a minuten och hemmalaget såg ut att glida ifrån. Då fick gästerna ett par riktigt heta målchanser på kort tid och även en straff. Den missades dock grovt och istället kunde "Messi" Eriksson och "Lasse Bush" se till att paussiffrorna skrevs till 5-1.

– Vi sätter den defensiv vi ska göra. Vi har bra koll på vad de borde göra och vad de gör, så vi ska ju inte bli förvånade i andra, säger Fredrik Öjdahl.

Förvånade tycktes dock hemmalaget bli. Tempot i matchen sjönk drastiskt i den andra halvleken och det tycktes passa Vänersborgarna bäst. Spetsen fanns dock hos hemmalaget och när Filip Lydén reducerade till 5-2 i matchens 65:e minut så dröjde det bara en minut innan "Lasse Bush" hade satt sitt tredje för dagen och slagit in spiken i den gulblåa kistan.

Mot slutet av matchen öppnade spelet upp sig och när skyttekungen Fredrik Källqvist klämde in ett hattrick på dryga tio minuter var ställningen 8-5, men närmare än Filip Lydéns 8-6 i slutsekunderna kom aldrig Blåsut och istället kunde Katrineholm ta kvalets andra seger och därmed segla upp på en andraplats i gruppen bakom ledande Kungälv.

– Nja, vi är rätt besvikna efter matchen tror jag ändå. Vi gör en jäkligt bra första halvlek, men går ner oss rejält i andra. Vi behöver fundera lite på vad vi gör i andra till nästa match tror jag, säger Öjdahl.

Det trillade in lite mål på slutet. Blir det liv i matchen eller har ni koll på det?

– Nej, vi har koll på det. Helt klart. Det tycker jag, men som sagt så blir det en lite tråkig sorti när det har sett så bra ut hela vägen fram.

Härnäst för Katrineholms del väntar ännu ett möte med de gulblå från "Lilla Paris". Då i Arena Vänersborg under onsdagskvällen.

– Vi måste hålla fokus på våra grejer. Jag tror inte att vi ska stirra oss blinda på vad de gör, utan se till att göra våra grejer riktigt, riktigt bra. Det är en ny match helt och hållet, så två poäng här idag är kanon, men det är helt nya förutsättningar på onsdag, avslutar "Löjjan".

Se hela intervjun med Fredrik Öjdahl i spelaren ovanför artikeln. #VISKATILLBAKA