Skip to content

"Kotten" till A-laget - Han tar över U-laget

6 december 2018

Katrineholm Bandy förstärker A-lagstruppen med 33-årige Kristoffer "Kotten" Konttori, som därmed tar ett kliv åt sidan från sin roll som huvudtränare för U-laget.

Det har varit en tuff höst skademässigt för Katrineholm Bandys A-lag och efter att försvararen Joakim Olofsson fick beskedet att vadbenet var av så står det nu klart det kallats på förstärkning. Efter dialog mellan A-lagstränaren Roger "Gubben" Carlsson och sportgruppen har man kommit fram till den bästa lösningen just nu är att kalla upp U-lagets huvudtränare Kristoffer "Kotten" Konttori som spelare. "Kotten" har även spelat med U-laget i Division 1 Östra under hösten.

– Först och främst är det riktigt tråkigt att Jocke har åkt på den här skadan och vi hoppas att han läker snabbt och bra. Situationen har dock gjort att vi känt oss tvungna att se oss om efter alternativ och när “Gubben” själv föreslog att vi skulle kunna lyfta upp “Kotten” för att stärka defensiven i A-laget så kändes det som en väldigt bra lösning på alla vis, säger sportchef Jonas Åkerström.

Eftersom rockaden gör att "Kotten" inte längre kan lägga fullt fokus på U-laget står det istället klart att Division 1-laget framöver kommer att ledas av Jens Hellqvist och till sin hjälp kommer han, utöver "Kotten", även att få Kristoffer Johansen.

– “Kotten” har, även om det inte gått så lång tid, gjort ett väldigt bra jobb med U-laget och vi ser honom alltjämt som ett mycket lovande tränareämne, men den här gången krävde situationen någonting annat av honom och det känns väldigt bra att han hoppar på det här utan några som helst tveksamheter. Dessutom är vi övertygade om att vi har hittat en bra lösning även för U-laget i Jens och Krille, säger Jonas Åkerström.

Huruvida "Kotten" är spelklar redan till lördagens bortamöte med Västanfors är ännu oklart.