Sammafattning V49 - "De har lätt att lära sig"

12 december 2018

Decembers första vecka är avklarad och här kommer vår sammanfattning av vad som hänt kring våra lag under den senaste veckan.

U9: För våra yngsta hjältars del så bjöd den gångna helgen på poolspel i Motala. Läs ledaren Markus Skoogs sammanfattning av en intensiv dag nedan.

"På söndagen spelade U9 poolspel i Motala. Det blev två matcher mot Borgia och två mot Motala. Laget var väldigt laddade lnför matcherna. Spelarna gjorde bra krigarinsater och visade att de har lätt att lära sig nya taktiska direktiv från ledarna. Vi jobbade mycket med att backlinje och anfall ska följas upp och ner i banan och att även backar ska åka mycket skridskor. Efter fyra tuffa matcher var alla i laget tömda på energi och välförtjänt vila i baksätet på bilresan hem till Backavallen. Vi tackar alla tillresta supportrar för alla hejaramsor".

U11: Även för U11 så var det poolspel i Östergötland den gångna helgen. Detta då Derby/Linköping BK bjöd in till matcher på Stångebro IP. Nedan kan ni läsa ledaren Tobias Haléns sammanfattning av dagen.

"På söndagen var det dags för Derby Linköping att arrangera poolspel. Vi ställde upp med två lag denna dag. Vi fortsätter med vår fina trend med att ha en väldigt bra utveckling i vårt spel. Vi har fått flera kommentarer från andra lags tränare att de är imponerade av hur vi spelar bandy, vilket är fantastiskt kul. Det är också kul att det är så många olika spelare som lyckas göra mål. Liam gjorde sin första match som målvakt och gjorde mycket bra ifrån sig. Redan nästa helg är det dags igen då vi åker till Borgia Norrköping för nya matcher".

U14: Även för U14:s del så bjöd helgen på östgötskt motstånd då det var hemmamöte med Derby/Linköping  på spelschemat. Nedan följer ledaren Fredrik Wintervides sammanfattning av matchen.

"I helgen som var mötte vi i U14 Derby på hemmaplan. Vi gick igenom upplägget för matchen tillsammans med spelarna och sedan var det dags att gå ut på is. Gästande Derby stod för ett bra spel från start och tog stabilt ledningen och höll den genom hela matchen. Det var en ganska fysisk match från båda håll och vi hade flera spelare som fick problem med utrustningen vilket försvårade våra byten m.m. Bland annat hade vi en hjälm som gick sönder och behövde skruvas ihop.

Vi själva hade flera fina sekvenser i matchen men tyvärr gav dem inte utdelning i mål. Det krävdes en straff för att få in bollen mellan stolparna och bakom motståndarnas målvakt.Målskytt: Theo JanssonVärt att nämnas är att Sven Lundevaller, vår målvakt, stod för flera riktigt fina räddningar under matchen. Förutom vår egen match så har vi i helgen haft spelare utlånade till U11, P16A, P16B. Jättekul och bra att vi kan hjälpa och lära av varandra mellan lagen.Nu tar vi nya tag på träningarna i veckan och fokuserar mot bland annat stundande Skobes Bandycup som går av stapeln 26-28/12 där vi bland annat kommer att ställas mot Kalix och Nässjö".

P16A: Östgötetemat fortsätter och för P16A:s del innebar det bortamöte med Borgia/Norrköping på Himmelstalund. Läs ledare Thomaz Doktares sammanfattning av matchen nedan.

"Säsongens andra möte mellan lagen spelades på ett dimmigt Himmelstadslund under fredagskvällen.

Gästerna från Katrineholm var ute efter två poäng efter att i första mötet tappat segern i slutminuterna då Borgia kvitterade till 5-5.

Katrineholmskillarna startade matchen friskt och tog ledningen med 1-0 efter hörnmål av Gustav Danielsson och efter en fin framspelning av Olle Ekholm kunde Gustaf Doktare utöka gästernas ledning till 2-0.

Därefter både reducerar och kvitterat hemmalaget från Norrköping genom två hörnmål inom loppet av tre minuter. Ett resultat som dock inte speglar matchbilden korrekt.

Katrineholm fortsätter sitt fina spel under resten av första halvan och kan gå till halvtidsvila med en trygg 6-2 ledning.

I början av andra fortsätter gästerna sitt fina spel och i den 65:e minuten kan Olle Ekholm utöka ledningen till 7-2 framspelad av Rasmus Carpman.

Efter målet blir Katrineholm dock lite bekväma och går ner i tempo samtidigt som Borgia mer och mer tar över spelet och kan reducera till 3-7 i 73:e.

Östgötarna fortsätter att spela bra och trycka tillbaka det rödblå laget utan att för den skull komma närmare i målprotokollet.

Tränare Roger Staaf väljer att ta en timeout för att hitta tillbaka till det fina spel man hade under de första 65 minuterna och utdelningen till 8-3 kommer från Jesper Nagy klubba på bortalagets 7:e hörna. I och med det fastställer Jesper också slutresultatet och KB spelarna kan vända hem med två fina bortapoäng.

Målen för Katrineholm:
Gustav Danielsson 2, Olle Ekholm 2, Gustaf Doktare 2, Jesper Nagy och Gustav Henriksson".

P16B: Ett av få lag som inte behövde ställas mot lag från vårt södra grannlän var P16B, som istället tog emot Tillberga hemma på Backavallen under söndagen. Läs ledaren Thomaz Doktares sammanfattning nedan.
"Söndagens match i P16B Mellan där båda lagen hämmades av sjukdomar blev en öppen och målrik historia.

Redan efter 37 sekunder tar hemmalaget ledningen efter ett riktigt mönsteranfall.

Ledningen blir dock kortvarig och efter fem minuters spel har gästerna vänt till 1-2.

Därefter följs lagen åt i målprotokollet fram till 5-5 i halvtid.

Andra halvlek blir den första lik, fast denna gång är det Tillberga som gör ett tidigt mål fram till 5-6.

Likt som i första halvlek följs lagen åt till ett rättvist 9-9 som även blir slutresultatet.

Mål för Katrineholm:
Olle Ekholm 5, Gustav Danielsson 3, Gustaf Doktare".

U-laget: Efter att ha tagit säsongens första seger i Division 1 förra helgen så vill nog Katrineholm Bandy U bara glömma helgens bortamöte med ex-allsvenska Gustavsbergs IF på Ekvallen. Ett KB med elva juniorer i laget hade ingenting att sätta emot ett klart starkare "Gurra", som efter 8-0 i halvtid kunde göra lika mycket mål i den andra halvleken och tillslut vinna med klara 16-0.

Håll utkik på sajten under torsdagen för en komplett sammanställning av allt som händer kring våra lag kommande helg, men notera även att P16A spelar hemmamatch redan under onsdagskvällen då Västerås SK kommer på besök till Backavallen.