Skip to content

Skobes Bandycup förgyller mellandagarna för 21:a gången

22 december 2018

För 21:a gången arrangerar Katrineholm Bandy i mellandagarna Skobes Bandycup för landets bästa U14-lag. En cup som kanske är populärare än någonsin tidigare.

Efter att tidigare ha sett nutida stjärnor som bland annat Erik Säfström och Erik Pettersson passera genom Skobes Bandycup så blir frågan inför den 21.a upplagan densamma som alltid - vilka framtida stjärnor får vi se på Backavallens is under mellandagarna.

– Det roliga är ju att få se alla de här ungdomarna spela bandy. Det är roligt att se seniorbandy också, men att få se de här duktiga ungdomslagen tycker jag är jätteroligt. Vi har ju som sagt haft väldigt många duktiga spelare här genom åren, säger den rutinerade cupgeneralen Lennart Hollstein.

I vanlig ordning är det tio lag som kommer att göra upp om vandringspokalen och glädjande i år är att den geografiska spridningen på lagen sträcker sig från Vetlanda i söder till Kalix i norr. Något som verkligen visar på cupens popularitet.

– Kalix ringde redan sommaren 2017 och flaggade för att de hade en bra kull födda -05 och att de gärna ville vara med här, säger Lennart Hollstein, som även berättar hur viktigt det är att Skobes Bandycup fortsätter att locka till sig landets bästa lag.

– Alla lag är speciellt inbjudna och vi försöker ju få hit de nio bästa lagen i Sverige i den årskullen. För att det ska gå så har vi alltid inbjudningarna klara till midsommar och det är kul att vi har lyckats även i år.

Hemmalaget då? Ja, Katrineholm Bandy ställer upp med ett ungt lag som, trots ett antal spetsspelare, inte tillhör förhandsfavoriterna.

– Det är ett ungt lag och vi har ju inte så många 05:or som är i rätt ålder, utan det är såväl 06:or som 07:or med också. Om jag ska gissa så kanske de får det lite tufft i år, men vi hoppas att de ska göra bra och jämna matcher, säger cupgeneral Hollstein.

Cupen pågår från eftermiddagen den 26:e till eftermiddagen den 28:e och för att allting ska flyta på hela tiden så går det åt mycket ideell kraft.

– Jag räknade på det där häromåret och nu minns jag inte exakt, men det är över 150 funktionärer som behövs. Det är mestadels föräldrar som ställer upp och bemannar matsalar, kiosker, matchsekretariat och så vidare. Det är en liten apparat och jag måste passa på att tacka alla ideella som ställer upp, säger Lennart.

HÄR hittar ni allt om årets Skobes Bandycup - lag, grupper, resultat, tabeller, bilder, tidigare vinnare och mycket mer!