Skip to content

"Gubben": "Vi får inte vara kvar på perrongen när tåget går"

23 december 2018

Årets idrottshöjdare i Katrineholm är i år inte bara en publikfest på Backavallen. Annandagsbandyn innebär även en viktig match sportsligt för Katrineholm Bandy.

Efter några tunga veckor resultatmässigt väntar nu Katrineholm Bandys A-lag på årets höjdpunkt på Backavallen då TB Västerås kommer på besök för klassisk annandagsbandy. En match som inte bara har stor betydelse för föreningen sett till publikfesten. Årets annandagsbandy blir även viktig rent resultatmässigt då båda lagen i dagsläget återfinns på en negativ kvalplats i tabellen.

– Det är en jätteviktig match och vi har ju TB den 29:e igen. Skulle det falla så väl ut att vi tar fyra poäng här så känns det ju som att vi skulle få lite ro och kunna andas lite. Annandagsmatch är säsongens elfte, vilket innebär att halva serien har gått och än så länge är det ingen fara så, men snart så går det här tåget. Då lär vi ha fått ordning på grejerna så att vi kan vara med på tåget så att vi inte står kvar på perrongen. Det är viktiga matcher, absolut, och stå och säga någonting annat… Då ljuger jag. Det är viktiga matcher. Så är det bara, säger tränaren Roger "Gubben" Carlsson.

Inför annandagsmatchen skiljer blott fyra mål till Katrineholms fördel i tabellen och när lagen möttes under försäsongen, i Allsvenska Supercupen, vann KB med klara 8-3. Nu står det dock sex raka matcher utan seger i hemmalagets resultatrad och ett trendbrott står högt upp på mångas önskelista.

– Peace & Love-matchen (förlust med 5-6) var ett fall framåt spelmässigt jämfört med några matcher innan det. Det kändes som att vi hittade tillbaka lite till det vi hade i träningsmatcherna och i början av serien, så vi ska givetvis fortsätta och försöka göra det ännu bättre och utveckla det ännu mer, säger "Gubben".

– Jag tror att spelarna också kände det att även om vi förlorade, vilket givetvis aldrig är bra, så var det ett fall framåt.

Under den jobbiga senaste månaden så har mycket av snacket i laget kretsat kring vikten av att hitta tillbaka till spelglädjen och vilken match kan egentligen passa bättre för ändamålet än att spela inför storpublik på hemmaplan en annandag jul?

– Förhoppningsvis är det bra väder och ordentligt med folk, vilket bara det gör att adrenalinet höjs lite och att man rycks med i det. Det jag kan bidra med är att inte ge dem några förhållningsorder, utan att låta dem spela ut och ta fram den här spelglädjen så att inte jag håller igen på något sätt. Det gör att vi kan få energi både från det och att det är en annandag med allt vad det innebär. På så sätt ska vi skapa en energi som gör att vi kan ta Tillberga, konstaterar Carlsson.

Laget till annandagsmatchen tas ut under juldagen och då får ni även mer uppsnack inför bandyfesten här på sajten. Tills dess vill vi önska er alla en riktigt God Jul!

Se hela intervjun med Roger "Gubben" Carlsson i spelaren ovanför artikeln.

Annandagsannons