Skip to content

Stark insats i Karlstad - "Vi åker ifrån dem"

12 januari 2019

Katrineholm Bandy närmar sig säker mark i den allsvenska tabellen. Detta efter att ha svarat för en stark insats borta mot Boltic och fått med sig 6-6 (3-4).

Trots det prekära tabelläget var det ett Katrineholm Bandy med, till synes, luft under vingarna som kom till spel på Tingvalla i Karlstad under lördagen. Hemmalaget Boltic hade stora problem inledningsvis och det berodde mestadels på ett imponerande spel av gästerna. Redan efter dryga tolv minuters spel hade Jesper Ekström och Niklas Eriksson sett till att KB ledde med 3-1 och när gästerna sedan fick straff i den 21:a minuten såg saker och ting att gå sörmlänningarnas väg fullt ut.

Straffen slog dock Niklas Eriksson i stolpen och Boltic svarade med att ta en timeout. En timeout som gav viss effekt då hemmalaget började hålla i bollen på ett bättre sätt samtidigt som Katrineholmsspelarna började slarva i arbetet utan boll. Komponenter som gjorde att det i halvtid stod 3-4.

– Vi spelar bollen till varandra väldigt fint tycker jag. Vi har många fina släpp över hela banan och det gör att vi tröttar ut dem, säger tvåmålsskytten Jesper Ekström.

Till den andra halvleken dammade hemmalaget av den skadeförföljde storstjärnan Ted Viklund, som inte hade spelat alls i den första halvleken. Ett drag som gav resultat per omgående. 28-åringen kvitterade till 4-4 redan efter två minuter och efter att Niklas Eriksson fullbordat ett hattrick kunde samme Viklund kvittera även till 5-5 i den 57:e minuten.

Hemmalaget var starka i den andra halvleken och gick hårt för segern samtidigt som Katrineholm kanske började känna igen mönstret med tappade ledningar, men när Joakim Jansson gett Boltic ledningen för första gången i matchen i den 71:a minuten så svarade KB direkt.

Gästerna tog över spelet omgående och pressade på rejält för en kvittering. En press som tillslut gav resultat på ett något oväntat sätt när Robin Hellqvist smällde in en hörna (Katrineholms blott sjätte hörnmål på hela säsongen) i den 83:e minuten fram till 6-6. Ett resultat som stod sig hela vägen ut trots att det var Katrineholm som var närmast ett avgörande på slutet.

– Vi sätter igång bollen, sätter igång varandra och har en jäkla bra fart. All heder åt Boltics andra halvlek för jag tycker fan att de går på knäna i första halvlek. Vi åker ifrån dem på varje position och det är för att vi sätter igång bollen och därigenom får upp farten. Sedan växlar de upp och hänger med i andra och det trodde jag faktiskt inte att de skulle göra, säger tremålsskytten Niklas Eriksson, som även var glad över att den egna poängproduktionen lossnade lite.

– Det var en liten "islossningskänsla". Just att jag kände mig pigg och fräsch redan innan matchen och var jäkligt sugen på att spela. Det är jäkligt skönt att ha den känslan innan match och sedan att det också går bra. Det känns bra och det känns som att jag har någonting på gång nu.

Redan under söndagen får laget en ny chans att ta viktiga poäng i bottenstriden då det väntar klassiskt rivalmöte med Örebro SK i Behrn Arena.

– Det är klart att det är kul (att möta sin gamla klubb reds. anm.). Det är många som spelar kvar sedan jag var där, så det är klart att det är roligt, säger Jesper Ekström.

Se highlights från matchen i spelaren ovanför artikeln.