Skip to content

KLART: Palm förlänger med KB

16 februari 2019

Katrineholm Bandy har idag glädjen att meddela att A-lagets lovande högerhalv Lucas Palm, 19, har skrivit på ett nytt treårskontrakt med klubben.

Efter att under de senaste säsongerna ha växt in mer och mer i A-laget så har 19-årige Lucas Palm den här säsongen tagit stora kliv i sin utveckling och även fått stort förtroende som ytterhalv under stora delar av säsongen. Nu står det klart att den egenfostrade talangen valt att stanna i klubben i ytterligare tre säsonger.

 

– Det känns jättekul att vi lyckas behålla en av de mest lovande egna produkterna vi har i laget under lång tid framöver. “Lacke” har under säsongen tagit stora steg i sin utveckling och han har framförallt en offensiv uppsida som ska bli mycket spännande att följa utvecklingen kring under de kommande åren. Vi är övertygade om att han har alla verktyg för att bli en bärande spelare i A-laget inom en relativt snar framtid, säger sportchef Jonas Åkerström.

 

Lucas själv säger att det aldrig fanns någon som helst tvekan kring huruvida han ville stanna i moderklubben.

 

– Jag har väl egentligen inte funderat så mycket. Jag har inga tankar på att flytta härifrån, så det kändes som ett självklart val, säger 19-åringen och fortsätter:

 

– Jag tycker att det har rullat på bra under säsongen och i början fick jag väldigt mycket speltid. Då hade vi en del problem med skador och sådär, men nu på slutet så har konkurrensen ökat. Det har väl påverkat min speltid lite, men samtidigt är det bra med den konkurrensen.

 

Vad känner du själv att du har utvecklat under de här säsongerna på seniornivå?

 

– Det är väl framförallt farten i tanken och i huvudet. Det går ju mycket fortare här än vad det gör i juniorbandyn och det tar några år att komma in i det, så det är bara att kriga på.

 

Se "Lacke" och hans vänner in action klockan 16.00 under lördagen då de tar emot Västanfors IF i säsongens sista allsvenska hemmamatch!