Skip to content

"Gubben" hoppas på rotationseffekt - "Måste bli mer glöd"

15 oktober 2019

Ett Katrineholm Bandy utan en rad ordinarie spelare lyckades inte få med sig ett resultat från söndagens bortamöte med nykomlingarna UNIK.

Inför söndagens träningsmatch mot nykomlingarna UNIK konstaterade tränaren Roger "Gubben" Carlsson att det intensiva matchandet gjorde att han funderade på att låta ett antal ordinarie spelare vila. En tanke som resulterade i att bland annat Jesper Ekström, Robin Hellqvist, Marc Samuelsson och Victor Nilsson saknades i söndagens matchtrupp.

De spelare som fick chansen istället fick en tuff start i Relitahallen då Oskar Rönnqvist och Simon Karlsson såg till att hemmalaget ledde med 3-0 i halvtid, men spelmässigt var gästerna inte alls så dåliga som resultatet indikerar.

– Det var en match med ganska dålig fart tycker jag. Vi hade mycket chanser och vi missade väl tre eller fyra frilägen. Då tar jag inte i heller. UNIK gör saker och ting bra, men vi borde ha kunnat vara närmare och fått stopp på dem, för det går inte i det tempot som många andra lag som vi kommer att möta i vinter har. Det var inte en dålig match, men den var heller inte bra, säger "Gubben".

I den andra halvleken fick KB tillslut lite utdelning i det offensiva och på mindre än tre minuter hade Lucas Palm och Niklas Eriksson sett till att det bara skiljde ett mål lagen emellan.

Detta var dock inte KB:s dag och när Tim Zenoud Johansson och Tobias Engstrand gav UNIK ledningen med 6-2 så var det tack och godnatt. Linus Doktare reducerade visserligen två gånger om i slutminuterna, men förlusten var trots allt ett faktum.

– Vi hade ett bra målvaktsspel och jag tycker att det vi har gjort i nästan alla matcher är att vi har skapat målchanser. Det gör vi i den här matchen också. Gör vi mål på några fler av våra chanser så vinner vi matchen. Det är det positiva, säger tränare Carlsson.

Hur gick tankarna kring att ställa över vissa spelare i den här matchen?

– Det är många spelare som har gått tungt den senaste tiden, både mentalt och fysiskt, så vi pratade med dem och de här killarna tog emot idén om att vila. De har dragit ett tungt lass och det finns spelare som var med som också har dragit ett tungt lass, men nu föll valet på de här spelarna. Förhoppningen är ju att de ska pigga på sig både fysiskt och mentalt till de här två sista matcherna innan seriestarten.

"Gubben" menar att det inte är något direkt anmärkningsvärt att det dyker upp mentala utmaningar i slutet av en lång försäsong.

– Det är ju det här klassiska att gå in på en rink en måndagskväll klockan 20.00 för tjugonde gången eller vad det är. Det är ingen höjdare. Det är ungefär som att gå ut och spela fotboll på en frusen grusplan, men det är ju som det är. Nu var vi i Uppsala med tillhörande resa och det är inte att det är jobbigt att resa, men det är en träningsmatch och det blir inte riktigt detsamma. Det blir inte samma sak som en tävlingsmatch och då blir det mycket mentalt, säger han och fortsätter:

– Det är en lång försäsong och nu har vi kommit så pass långt att vi börjar närma oss allvaret och du börjar se framför dig att snart är det seriematch och stor plan. Då är det naturligt att du sjunker lite, men vi måste vara professionella och hålla huvudena uppe. Vi kan bara fokusera på att göra det så bra vi kan med de förutsättningarna vi har.

Laget lär dock hitta ytterligare någon nivå i sitt spel fram till seriepremiären hemma mot IFK Kungälv den 2 november.

– Om vi tittar på seriepremiären mot Kungälv så tror jag att vi måste upp ett eller två pinnhål och framförallt måste det bli mer glöd i oss. Vi behöver höja skridskoåkning, bolltempo, inställning och bli lite mer fokuserade, så det lyser lite om oss att “nu jävlar är det match”. Så vi har en liten bit kvar till där jag skulle vilja att vi är när det är dags för premiär, säger "Gubben".

Näst på schemat för A-lagets del är träningsmatchen mot IF Boltic i ABB Arena, Västerås, på söndag klockan 11.50.