5 november 2019

Katrineholm Bandy U14 är redo för säsongen att dra igång på allvar efter en stark försäsong med bland annat tre träningsmatcher.

Under onsdagen drar säsongen igång på allvar för Katrineholm Bandy med bortamatch mot Tillberga/Köping och detta efter en försäsong som bland annat innehållit tre träningsmatcher. Matcher som sammanfattas nedan av ledaren Jonas Pilheden.

Matchreferat Örebro-Katrineholm Bandy 17/10

KB-killarna har haft en bra försäsong med mycket skridskoåkning i Fastighetsbyrån Arena, så därför var killarna extra sugna på att spela första träningsmatchen. Vi har pratat mycket om olika anfallsvarianter och olika uppställningar i det defensiva spelet som vi skulle börja att testa. Vi hade även på förhand två stycken olika uppställningar som vi skulle testa varsin halvlek där många utav killarna skulle testa nya positioner som vi tror skulle kunna passa dem bra.

Bra snack inför matchen, men när domaren blåste igång matchen så blev vi omgående satta under press där ett riktigt skridskostarkt ÖSK tryckte gasen i botten och känslan var "välkommen till våran hemmaarena". Vi stod upp bra första tio minuterna där vi kunde bryta några anfall helt enligt skolboken där vi fick en perfekt styrning på deras skridskostarka killar. Men 1-0 kom till ÖSK precis när vi var på gång att göra första målet.

Killarna knöt näven och skrek det nya lagordet GUTZA till varandra som den nya ledaren Tina Petersson jobbat in med killarna. Vi fortsätter på den positiva vägen och innan halvlek så kommer också 1-1 målet. 1-1 i halvlek och vi var riktigt på gång, men vi följde våran plan att ändra uppställning eftersom vi vill pröva olika kombinationer.

Andra halvlek börjar och Katrineholm trampar på riktigt bra och ett skridskostarkt K-holm trycker på anfallsvåg efter anfallsvåg och mål efter mål trillar in och fler spelare är hela tiden delaktiga och vill ha boll riktigt kul att se. Vi fortsätter att vara riktigt tajta i det defensiva spelet och ser en glädjande sak ifrån sidan där flera av killarna verkligen älskar att ta hemjobbet och skriker beröm över varandra när man snor bollen ifrån motståndarna.

Första träningsmatchen avklarad där vi vinner med 6-8 och flera av killarna ser fysiskt och skridskostarka ut. Mycket roligt att se när vi kommer in i omklädningsrummet att killarna gör high five med varandra och har riktigt kul tillsammans. Tina Petersson har verkligen gjort ett kanon jobb med killarna på försäsongen och pratat mycket teamwork och lagkänslan som hon har mycket erfarenhet ifrån sin vollyboll-karriär. Hon har verkligen förklarat att allt slit vi gör tillsammans ifrån att täcka ett skott eller att undvika en hörna betyder massor och att sprida hela tiden positiv energi. I övrigt så var Arvid Skoog, född 2008, med och tog för sig och gjorde det jättebra. Som vanligt storspelade dessutom våran keeper Sven Lundevaller. Han kommer att rädda många matcher åt oss i vinter med riktigt starka insatser. Annars väljer vi att lyfta fram hela laget till en riktigt fin insats och inte syndes det att det var första matchen för i år på storbana.

Matchreferat Finspång-Katrineholm Bandy 30/10

Matchen började i ett rafflande tempo där lagen bytte chanser med varandra. Finspång gjorde 1-0 på en genomåkning utav en av deras bästa killar. Vi kommer tillbaka och gör både 1-1 och 2-1 och där har vi verkligen momentum i matchen där vi har ribbskott och stolpskott, men Finspång kommer tillbaka och gör 2-2 och 2-3 innan halvlekens slut.En halvlek som ser ut mer som en cupmatch än en träningsmatch både i farten och i närkampsspelet. Vi står upp bra och med lite tur så hade vi fått in några fler bollar i första halvlek.

Andraa halvlek så startar vi med att forechecka Finspång högt upp i banan och gör omgående 3-3. Spelet fortsätter i högt tempo och matchen slutar 5-6 till Finspång. Killarna känner efter matchen att känslan och intensitet är där men saknar den där turen man behöver i täta matcher. Som tur var så hade vi snart match igen om två dagar mot Borgia på fredagen den 1/11.

Matchreferat Borgia-Katrineholm Bandy fredag 1/11

Man känner redan på samlingen att grabbarna vill ha revansch och den lyser i killarnas ögon att de bara vill ut och släppa loss. Matchen vinner vi med 9-1 och matchen bjuds på propaganda-bandy där bollen går som på ett snöre, jättefina anfallskombinationer och framför allt så har vi ett jättebra försvarsspel där verkligen alla ute på planen är med och hjälper till i defensiven. Med lite tur så hade vi kunnat fått hålla nollan.

Bra snack på planen och man hjälper varandra kanon. Till denna match hade vi även två stycken tjejer med, Tilde Pilheden och Kajsa Cervin, som gick in och gjorde det jättebra. Det märks att vi kommit ihop bra som grupp nu efter tre träningsmatcher och en bra försäsong så ser vi fram emot seriepremiären borta mot Tillberga.

Försäsongen inledes i Augusti tillsammans med Thomaz gäng (P16) på rinken då vi även under säsongen tränar tillsammans. Killarna känns fysiks starka då redan många har en bra grundkondition då dom flesta spelar fotboll. Vi jobbar mycket med att laget före individualism och att vi tillsammans  gör saker både när det går bra och det även är dagar som det känns tyngre. Där har Tina Petersson gjort ett kanonjobb.