Skip to content

Bottennapp mot Tellus - "Det handlar om heder"

11 januari 2020

Katrineholm Bandy svarade för säsongens sämsta insats under lördagen då toppkonkurrenterna IK Tellus vann med hela 8-1 (4-0) på Backavallen.

Det snackades om ett revanschsuget och laddat Katrineholm Bandy inför lördagens hemmamöte med toppkonkurrenterna Tellus, men när matchen väl drog igång så syntes det inte. Gästerna var bättre på i princip allt, stängde butiken defensivt och högg direkt när tillfälle gavs framåt. Den tidigare Katrineholmsspelaren Tobias Björklund hade stor show framåt och hans dito Hampus Krantz i andra änden. Ett faktum som gav 0-4 på tavlan i halvtid och 1-8 efter dryga 90 minuter.

– Det var ett A-lag som mötte ett pojklag, kan man säga. Först och främst så gör Tellus en riktigt bra match, så länge det är match. De sitter ihop jättebra och har komponerat sitt lag väldigt bra. Sedan gör ju vi misstag, fel och brister som gör att det blir lite för enkelt för dem. När vi går framåt så slutar det ofta med målchans, fast åt andra hållet och det är ju inte bra, säger tränaren Roger "Gubben" Carlsson.

Spelmässigt hamnade hemmalaget ofta i ett läge där spelare valde att gå framåt en och en i förstalägen och körde då konstant in i en stor, gul mur av motståndare.

– Det är ju det som är skillnaden mellan A-lag och pojklag. I pojklag så är det ju ofta så att från mittlinjen och framåt så tror man alltid att "nu kan vi göra mål". Vi gör ju likadant. Vi åker in och ställer oss där och tror att "nu ska vi göra mål". Vi behöver få mycket mer passningar i mittentredjedel om vi ska gå efter isen, säger "Gubben".

Det mest positiva med dagen får tillslut sägas vara att det är ny match redan i morgon. Då gästar ett Kalix som under lördagen fick på näbben av Nässjö med hela 9-2 och "Gubben" är klar över vad han vill se från sitt lag då.

– Först och främst så måste vi ha lite attityd. Det handlar om heder litegrann. Den här insatsen skäms jag över och hade jag själv varit spelare så hade jag inte godtagit att det ser ut som det gör idag. Det handlar om attityd mot Kalix. Det handlar om att vi kommer ihop i gruppen och börjar spela för varandra och hjälpa varandra åt båda håll, säger han.

Till söndagens match görs också ett par förändringar i laget då Marc Samuelsson är tillbaka i truppen, som ersättare för Lars Larsson, efter att ha vilats under lördagen och dessutom kommer Viktor Gogman få chansen att göra säsongsdebut då Kristoffer Konttori ställs över.

– Förändringarna beror inte bara på dagens match, för då hade jag egentligen kunnat byta ut hela laget förutom en godkänd Jesper Ekström, säger "Gubben" och fortsätter:

– Mestadels beror det på att jag vill lufta spelare eftersom vi har två matcher även nästa helg, så att vi inte går stumma någonstans, utan att vi håller igång folk.

Söndagens match mot Kalix startar redan klockan 14.00 på grund av gästernas flygtider och vi hoppas verkligen att ni finns på plats och hejar fram laget tillbaka in på vinnarspåret.

Se highlights från lördagens match i spelaren ovanför artikeln och hela intervjun med Roger "Gubben" Carlsson nedan.