Skip to content

Chans till revansch - "Vi måste överdriva glädjen"

17 januari 2020

Katrineholm Bandy har, trots idel förluster efter årsskiftet, fortfarande bara en poäng upp till Elitseriekval. I helgen väntar bortamöten med nykomlingarna Skutskärs IF och UNIK Bandy.

Det har varit en tung start på det nya året för Katrineholm, med förra helgens magplask hemma mot Tellus och Kalix som lök på laxen. Efter en positiv träningsvecka så väntar nu dock goda chanser att få skutan på rätt köl igen då det vankas matcher mot nykomlingarna Skutskär och UNIK på bortaplan.

– Det är det mentala som är det viktiga. Att vi inte går ut och underskattar, utan att vi går ut och gör vår grej och försöker hitta tillbaka till det som har gjort oss så bra under hela säsongen och att göra det fullt ut, säger mittfältaren Eric Lisell.

26-åringen själv fick tidigare i veckan beskedet att utlåningen från IFK Motala kommer att bestå säsongen ut. Ett besked som på många sätt glädjer Köpingssonen.

– Framförallt är det otroligt kul att jag kan vara kvar och att båda klubbarna är överens om hur vi ska göra. För min egen del är det bara roligt att veta att jag får spela bandy i sju matcher till, eller vad det nu är kvar. Vi får se om det blir mer än det, men framförallt är det bara roligt att spela bandy igen, säger han.

Inför helgens dubbla match har Katrineholm, trots de senaste veckornas formsvacka, bara en poäng upp till Elitseriekval. Detta samtidigt som helgens motståndare slåss på varsin sida nedflyttningsstrecket, men Eric Lisell betonar att vikten ligger på att lyckas räta ut det egna spelet och inte på vad motståndarna kan tänkas hitta på.

– Vi måste hitta tillbaka dit vi var innan förra helgen och framförallt gå in och visa att vi vill spela bandy. Att vi har jävligt kul därute. Det är det som kommer att ta oss till fyra poäng, säger han.

Intressant inför helgens matcher, kopplat till de nycklar som Lisell nämner, är att laget har upplevts väldigt avslappnat och harmoniskt under hela veckan. Stämningen i omklädningsrummet har inte på något sätt vittnat om ett lag som har fyra raka matcher utan seger och den analysen delar Eric Lisell.

– Ja, absolut och det var väl det vi pratade om också. Att hitta tillbaka till glädjen. För min del handlar det om att överdriva glädjen och att bara titta på de roliga sakerna, inte de tråkiga. Att förhållandena är dåliga kan vi inte påverka, utan vi skiter i att kommentera det och så kör vi vidare, säger han.

Laget till lördagens match på Skutskärs IP innehåller ett par förändringar jämfört med truppen mot Kalix senast. Detta då Kristoffer Konttori och Lars Larsson båda är tillbaka efter att ha vilat senast och ut går istället Viktor Gogman och Olle Larsson.

Matchtruppen mot Skutskär: Pontus Ekström, Henrik Karlsson, Joakim Olofsson, Jimmy Jeschinsky, Olle Ekholm, Niklas Eriksson, Emil Andersson, Lars Larsson, Victor Nilsson, Lucas Palm, Kristoffer Konttori, Marc Samuelsson, Eric Lisell, Jesper Ekström, Robin Hellqvist, Linus Doktare.

Lördagens match har den lite udda starttiden 16.30 och om ni inte har möjlighet att vara på plats i Skutskär så kan ni se den på bandyplay.se, på Katrineholms-Kurirens hemsida eller hos O'Learys i Katrineholm.

Se hela intervjun med Eric Lisell i spelaren ovanför artikeln.