Skip to content

Klart: Larsson förlänger med moderklubben

10 mars 2020

Katrineholm Bandy har under tisdagen glädjen att meddela att mittfältaren Lars Larsson har skrivit ett nytt treårskontrakt med moderklubben.

Efter en stark säsong för egen del står det nu klart att den hårt arbetande, mångsidige mittfältaren Lars Larsson har skrivit ett nytt treårskontrakt med Katrineholm Bandy. 25-åringen flyttades upp i A-laget inför säsongen 2016/17 och har sedan dess gått ifrån att vara en Division 1-spelare med ambition att passa in i en allsvensk kostym till att idag bära upp den som om den vore skräddarsydd.

– Lars var en av de spelare som verkligen ställde upp för föreningen när vi hade det tufft under säsongen 2016/17 och efter att vi åkte ur Bandyallsvenskan då valde att skriva ett treårskontrakt. Nu är det kontraktet utgånget och under tiden har han verkligen växt som spelare. Det nya kontraktet är verkligen ett kvitto på hur han har utvecklats och på hur nyttig vi anser att han är, säger sportchef Jonas Åkerström.

– Jag tror att "Lasse" kanske har missat tre träningar totalt under de senaste två säsongerna och det speglar ganska bra hur han är även som spelare. Han kommer till jobbet varje dag och gör det han ska till 100 procent av sin förmåga. Att han dessutom är mångsidig och kan användas både i backlinjen och på mittfältet är ett stort plus.

Lars själv är kanske inte helt bekväm med att prata om sig själv i allt för positiva ordalag, men medger ändå att den gångna säsongen var ett framsteg - både för honom och för laget.

– Det var ingenting som jag funderade speciellt mycket på under säsongens gång, men det är klart att nu med lite distans till det så känns det som att det var en väldigt positiv säsong. Både för mig och för laget. Jag hoppas kunna ta ytterligare steg framöver, säger han.

Några större tveksamheter kring att stanna i klubben hade Valla-sonen inte heller.

– Jag hade väl egentligen inga andra tankar att stanna, utan det handlade bara om att sätta sig ner med Jonas och komma överens. Det känns som att det ska bli väldigt roligt att se vad vi kan åstadkomma i framtiden nu när vi får bättre förutsättningar, konstaterar Lars.

Förutsättningarna handlar, i första hand, om den nya arenan och Larsson ser, som så många andra, mycket fram emot att få bra förutsättningar på samtliga träningar och hemmamatcher.

– Med tanke på hur den här säsongen har varit så är väl allting annat än att behöva spela utomhus positivt. Det är klart att vi borde kunna ta ytterligare kliv och det öppnar för att man ska kunna ställa högre krav, både på sig själv och på sina lagkompisar. Jag hoppas att det kanske kan locka lite mer publik också, säger han.