Skip to content

Klart: "Gubben" stannar i Katrineholm

13 mars 2020

Katrineholm Bandys huvudtränare, Roger "Gubben" Carlsson, har valt att aktivera ett optionsår i sitt kontrakt och stannar därmed i klubben över säsongen 20/21.

Efter att ha lett A-laget till en fin sjundeplats i Bandyallsvenskan den gångna säsongen står det nu klart att huvudtränaren Roger "Gubben" Carlsson kommer att leda trupperna även nästa säsong. 55-åringen valde under fredagen att aktivera det optionsåret som fanns i hans kontrakt med klubben.

– Vi är oerhört nöjda och glada över att "Gubben" valt att forsätta hos oss i ytterligare en säsong. Hans arbete och inställning är en stor anledning till att vi, summa summarum, gjorde en så pass fin allsvensk säsong som vi gjorde och den övrgripande känslan är att alla, i och runt A-laget, är väldigt nöjda med att ha honom kvar. Dessutom känns det bra att vi får chansen att fortsätta arbeta med kontinuitet för att fortsätta utvecklas, säger sportchef Jonas Åkerström.

"Gubben" själv säger sig vara väldigt nyfiken på att de vilka ytterligare steg som går att ta med Katrineholmslaget när förutsättningarna nu blir drastiskt annorlunda i och med den nya arenan.

– Den stora delen är ju att det blir inomhus och sedan tycker jag att det har fungerat bra under de här två säsongerna tillsammans med laget. Det är många som vill vara kvar bland de som finns och det är ju kanske det allra viktigaste när det gäller truppen, men sedan är det ju också roligt att det verkar finnas ett större intresse än tidigare för spelare att komma hit. Parallellt med hallen så ser det lite spännande ut vad som kan hända på värvningsfronten, säger "Gubben" och fortsätter:

– Det jag har pratat om hela tiden är ju möjligheten att få spela och träna inomhus på bra förhållanden och att få se vad vi kan göra med det. Det vet vi ju inte, men man vill ju ändå prova det. Jag tycker att man se vissa anledningar till varför säsongen var som den var, med 18 före jul och sex poäng efter, och där tycker jag det finns några saker som borde vara lätta att åtgärda. Det är väl det som lite drivkraften också att det blev ett lite för stort dyk efter nyår och det vill jag få chansen att vara med och rätta till så att det blir ännu bättre nästa säsong.

Ytterligare uppdateringar kring A-truppen kommer löpande här på sajten.