Skip to content

Drömmen om finalspel på hemmaplan inleds ikväll

9 september 2020

Under onsdagskvällen inleder Katrineholm Bandy gruppspelet i Allsvenska Supercupen och det med målsättningen att få spela finalspel på hemmaplan i mitten av oktober.

I somras blev det klart att Katrineholm Bandy kommer att stå som arrangörer av finalspelet i Allsvenska Supercupen den 17-18 oktober, vilket också kan ge hemmalaget chansen att få inviga den nya ishallen med att spela om en titel. För att nå dit krävs dock en förstaplats i gruppspelet, där man slåss mot TB Västerås, UNIK och Kalix. Under onsdagskvällen inleds gruppspelet på bortaplan mot de förstnämnda.

– Det är klart att det betyder lite extra. Det skulle vara jäkligt roligt att få inviga hallen med att själva få spela finalspelet. Det är självklart att det är ett mål vi siktar på, säger lagkapten Linus Doktare.

KB inledde försäsongens matchande så sent som under lördagen mot Västanfors och "Limpo" ser många detaljer i spelet som laget bör ta med sig till onsdagens möte med Tillberga, även om det väntas bli en helt annan typ av match.

– Så är det ju. Vi har varit på stor is en gång nu samtidigt som de har spelat två matcher plus x antal träningar. Det kommer bli tufft och de är alltid duktiga hemma, säger Doktare.

Under de senaste åren har Katrineholm allt som oftast haft problem med just TB och deras raka, snabba spel. Hur ska man då få stopp på västmanlänningarna?

– Det gäller att vara på tå hela tiden, skrattar Linus Doktare.

– Så enkelt är det. Vi får inte slappna av en enda sekund. Vi måste göra en av våra bästa matcher för att slå dem. De är riktigt vassa.

I det egna spelet hoppas 27-åringen att hans lag tar med sig många av pusselbitarna de fick med sig från helgens match.

– Jag tycker att mycket var positivt i helgen, så det är bara att fortsätta med samma go i laget och samma driv. Sedan är det bara att försöka göra så få misstag som möjligt. Det är där det kommer att avgöras tror jag, säger han.

Truppen till onsdagens match är nästintill densamma som den i lördags, men med skillnaderna att målvakten Philip Zander kliver in istället för Pontus Ekström och att Robin Hellqvist är tillbaka efter sjukdom och ersätter Gustaf Doktare.

Truppen till cupmatchen borta mot TB Västerås: Philip Zander, Simon Westerdahl, Joakim Olofsson, Jimmy Jeschinsky, Fredrik Öjdahl, Olle Ekholm, Alexander Strand, Niklas Eriksson, Emil Andersson, Lars Larsson, Victor Nilsson, Joel Rydergren, Lucas Palm, Arvid Larsson-Niberius, Robin Hellqvist, Linus Doktare.

Katrineholm Bandy har, tillsammans med TB Västerås, arbetat för att webb-sända kvällens match, men på grund av logistiska skäl har detta dessvärre inte gått att lösa. Vi har som ambition att sända så många matcher som möjligt, även under försäsongen, men den här gången lyckas vi tyvärr inte. Vi hoppas på ert överseende.

Kvällens match startar 19.30 i ABB Arena Syd och då ingen publik är tillåten i arenan på grund av COVID-19 så hänvisar vi följare av matchen till elitrapport.se eller appen Bandygrytan.