Skip to content

Undermålig start på Supercupen - "Katastrofdåligt"

10 september 2020

Det blev en tuff start på Allsvenska Supercupen för Katrineholm Bandy då TB Västerås vann den första gruppspelsmatchen med klara 4-2.

Att förlora en bandymatch med 4-2 på bortaplan kan göras på flera olika sätt. Det bevisade Katrineholm Bandy under onsdagen då TB Västerås blev för svåra i ABB Arena, för även om resultatet i sig inte visade på några stora siffror så skvallrade spelet i sig om ett snudd på överlägset hemmalag.

Det var dock gästerna som tog ledningen i den första halvleken då Niklas Eriksson sög ner en långboll på klassiskt manér och rundade Max Bergström i hemmamålet, men därefter var det roliga slut för KB. Tillberga kontrollerade bollen, spelet, tempot och skapade såväl målchanser i öppet spel som hörnor. Delvis på grund av en klart högre grundfart och aggressivitet, men även på grund av gästernas totala brist på fungerande passningsspel.

– De vinner mot oss på grund av att de är lite hungrigare, de har bättre fart när de går, de trycker på bättre och sedan har ju vi ett katastrofdåligt passningsspel som gör att vi för korta anfall. Tillberga behöver inte lägga så mycket krut defensivt, utan de får bollen för enkelt av oss. Vi väljer fel passningsalternativ, har för dåliga mottagningar och slår passningarna för dåligt, säger tränaren Roger "Gubben" Carlsson.

Trots bristerna i det egna spelet så lyckades Katrineholm ändå hålla matchen resultatmässigt jämn hela vägen in i slutet. Efter att Robin Hellqvist reducerat till 3-2 i den 84:e minuten fick tillställningen rejäl puls igen och precis när klockan passerat 89 så fick Niklas Eriksson ett gyllene läge att kvittera, mitt i straffområdet. Istället kunde dock TB vända och Emil Juhlén fastställa slutresultatet till 4-2. En tung förlust i jakten på finalspel på Backavallen i mitten av oktober.

– Vi tar för lång tid på oss. Passningsläggare kan åka och såsa med bollen, vända hem den och tro att man har tid på sig, men ibland kan passningsläggaren ha huvudet uppe och vilja sätta en bra boll och då finns det inga alternativ. Titta på Tillberga. När vi gör fel så tar de möjligheten. Då exploderar det i deras lag och det gör inte vi. Istället går vi ner och någon liten dvala och den tiden är nog förbi när man kan åka och softa med bollen, säger Carlsson.

På det individuella planet var det egentligen bara en spelare som "Gubben" tyckte var värd att lyftas fram.

– Philip Zander i målet är väl den enda som inte gör något misstag. Sedan finns det positiva saker på alla andra också, men även negativa. Så när det gäller utespelarna överlag så är det ingen som sticker ut, men Philip är på den positiva sidan, absolut.

Se higlights från matchen i spelaren ovanför artikeln och hela matchen i repris nedan.