Skip to content

Klart: KB skriver dubbla utvecklingsavtal med FAIK

11 september 2020

Katrineholm Bandy har i dagarna skrivit två utvecklingsavtal med spelare från Finspångs AIK. Det handlar om anfallaren Hugo Sundberg och målvakten Simon Westerdahl.

Det goda samarbetet mellan Katrineholm Bandy och andra klubbar i regionen fortsätter och nu står det klart att KB får möjlighet att använda två spelare från Finspångs AIK, Hugo Sundberg och Simon Westerdahl, under säsongen via så kallade utvecklingsavtal. Detta innebär att spelarna primärt kommer att spela för FAIK i Division 1 Södra, men att de kan kallas upp till Katrineholm Bandy utan karenstid.

– Det är givetvis en fördel för oss att kunna få till den här lösningen och nu vet vi att om vi drabbas av någon skada eller liknande så finns det ytterligare spelare att tillgå. Båda killarna har tränat med oss under en tid och jag ser absolut att de är med och tävlar om speltiden, säger tränaren Roger "Gubben" Carlsson.

Hugo Sundberg är en 21-årig anfallare som ursprungligen kommer från Spånga/Bromsten, men som under sin hittills korta karriäre hunnit med att representera klubbar som Nässjö IF, Vetlanda BK, Hammarby IF och Örebro SK. Han lämnade ÖSK för spel i Finspång i våras.

– Det känns jättekul att vi har hittat en lösning med Katrineholm och jag ska verkligen försöka vara med så mycket jag kan och slåss om en plats. Jag har verkligen fått ett varmt välkomnande, säger Sundberg och fortsätter:

– Jag har väl lyckats samla på mig en del rutin ändå för min ålder. Annars är jag en spelare som är explosiv på skridskorna, har hyfsade händer och sliter hårt därute.

Simon Westerdahl är en 21-årig målvakt från Norrköping som närmast kommer från fem säsonger i Nässjö IF. Han debuterade i Borgias A-lag redan som 13-åring och tillbringade förra säsongen på lån i Tjust Bandy i Division 1 Södra.

– Jag tycker att jag har kommit in i det bra. Jag fick spela 90 minuter mot Västanfors i lördags och jag tyckte det gick bra. Jag är en målvakt som är ganska följsam och positionssäker. Jag tror inte att man ska räkna med att få se de mest spektakulära räddningarna från mig, för jag brukar prioritera att stå rätt istället, säger östgöten.

Varmt välkomna säger vi till Hugo och Simon.