Skip to content

Klart: Katrineholm Bandy värvar Sebastian Brandt

15 september 2020

Katrineholm Bandy har hittat den sista pusselbiten till lagbygget för säsongen 2020/21. Detta då 32-årige Sebastian Brandt är klar för spel i KB efter att senast ha representerat Örebro SK.

Under de senaste tio åren har Västeråssonen Sebastian Brandt varit en spelare att räkna med på elitnivå i svensk bandy. Sedan 00-talet blev 10-talet har 32-åringen svarat för elva poäng (7+4) på 47 elitseriematcher, men kanske framförallt 163 poäng (80+83) på 157 allsvenska matcher. Nu står det klart att poängmaskinen byter Örebro SK mot Katrineholm Bandy inför säsongen 2020/21. 

– Det känns naturligtvis väldigt bra att vi lyckats komplettera truppen med en spelare som under det senaste årtiondet har varit en av Bandyallsvenskans jämnaste och poängstarkaste spelare. Det är en värvning som gör oss ännu mer spetsiga offensivt, men som också ger oss ännu en en rutinerad och jäkligt bra kille i omklädningsrummet, säger Katrineholm Bandys sportchef, Jonas Åkerström.

Förra säsongen svarade Brandt totalt för 39 poäng (20+19) på 29 matcher för Örebro SK, varav ett hörnmål i lagets hemmaförlust mot just Katrineholm under hösten. Nu ser 32-åringen fram emot att få göra mål för det rödblåa laget istället för mot detsamma. 

– Det är klart att det känns lite annorlunda att ha en rödblå tröja på sig, men jag är verkligen glad över att vara här. Jag är glad över att fortsätta spela på den här nivån och jag tror att den här flytten kan innebära en liten nytändning för mig, säger Brandt och fortsätter: 

– Jag ser mig själv som en bra skridskoåkare med en bra speluppfattning och en bra passningsklubba. Jag har inget skott överhuvudtaget, men jag har lärt mig att det går att göra mål utan att skjuta (skratt).

Vad har du för bild av det lag du kommer till? 

– Det är ett bra lag som jag vet är väldigt svårt att möta. Det finns många duktiga spelare och stor kompetens i båda ändar av planen. Jag hoppas bara kunna vara med och bidra vartifrån jag nu får spel.

Det är dock inte bara den sportsliga ledningen och Sebastian själv som är glada över att övergången är i hamn. Det är även mittfältarens nygamla lagkompisar Jimmy Jeschinsky och Alexander Strand.

– Det är fruktansvärt kul att han är här. Det är en jättefin kille och vi trivs jättebra med varandra utanför planen. Sedan är det ju även en erkänt bra bandyspelare som vi vet vad vi kan förvänta oss av. Det är bara positivt, säger Jimmy Jeschinsky.

– Han kommer att bidra med mycket energi, inte bara på isen. Han ställer krav både på och utanför isen och vill att det ska bli bra, så han kommer inte bara hit för att latja lite. Sedan är det en poängfarlig spelare.

Kontraktet med Sebastian Brandt sträcker sig över en säsong.