Skip to content

Stabilt spel gav trygg seger mot Kalix

19 september 2020

Katrineholm Bandy tog under lördagen sin första seger i Allsvenska Supercupens gruppspel då Kalix besegrades med klara 7-4 i Relitahallen.

Efter den inledande cupförlusten mot Tillberga hade Katrineholm Bandy pratat om kompakt försvarsspel och under lördagen visade laget att de hade lärt sig. En trygg och stabil defensiv var ledordet under stora delar av matchen och det gav även resultat framåt. Linus Doktares passningsklubba såg till att KB hade ledningen med 2-0 efter dryga kvarten och bara minuter senare kunde Niklas Eriksson utöka till 3-0.

Kalix tog sig upp på tavlan via Robin Alamaa i den 21:a matchminuten, men spelmässigt var det Katrineholm som hade kontroll på grejerna. Bollinnehavet må ha varit i fördel för norrbottningarna, men chanserna skapades av rödblått.

Kapten Doktare fastställde halvtidsresultatet till 4-1 och i den andra halvleken kunde Lars Larsson utöka till 5-1. Två efterföljande reduceringar av skarpskytten Johan Sundquist gav matchen liv, men någon riktig nerv blev det aldrig. Istället kunde Lucas Palm dunka upp en hörna i nättaket för sitt andra mål i matchen och på tilläggstid fastställde Niklas Eriksson slutresultatet till 7-4. Ett resultat som innebär att KB fortfarande har chansen att ta sig vidare till finalspelet på hemmaplan i mitten av oktober.

– Det kändes mycket tryggare idag än senast mot Tillberga. Under de sista tio minuterna blev det en jävla hönsgård, men det är ju inte på grund av vår defensiv, utan på grund av att vi strular till det i speluppbyggnaden. I 80 minuter är det klart godkänt med tanke på att vi inte har spelat med den här defensiven så mycket. Första halvlek är rentav riktigt bra och vi får också till en bra offensiv ur det här spelet, säger tränaren Roger “Gubben” Carlsson.

– Det var ett fall framåt och vår defensiv satt ihop på ett helt annat sätt än tidigare. 

“Gubben” passar även på att hylla två spelare, vars individuella insatser imponerade stort under lördagen.

– Så många rätta beslut som Victor Nilsson tar idag tror jag aldrig jag har sett honom göra. Han missar en markering i början på matchen, men annars är han felfri. Sedan tycker jag att Jocke Olofsson gör det väldigt bra där nere (libero idag, reds. anm.). Det känns lugnt och tryggt och han har koll på grejerna, säger han.

Ett annat utropstecken i matchen var tvåmålsskytten Lucas Palm, som börjar växa in i sin nya roll som anfallare.

– Jag tycker att jag kommer in mer och mer i det. Det är klart att man måste tänka lite till och det är lite nytt när och var bollen kommer. Ge det några matcher till så är jag helt inne i det.  Det går rätt fort, säger 20-åringen.

Härnäst väntar två träningsveckor för Katrineholmslaget innan UNIK står för motståndet i den avslutande gruppspelsmatchen i Supercupen den 4 oktober.

Målskyttar mot Kalix: Lucas Palm 2, Niklas Eriksson 2, Linus Doktare, Lars Larsson, Robin Hellqvist.