Skip to content

Marc Samuelsson lämnar Katrineholm Bandy

24 september 2020

Efter att ha kommit till klubben inför säsongen 2019/20 står det nu klart att anfallaren Marc Samuelsson och Katrineholm Bandy bryter parternas ingångna avtal och att 28-åringen lämnar klubben med omedelbar verkan.

Katrineholm Bandy och anfallaren Marc Samuelsson, 28, har gemensamt kommit överens om att bryta det tvåårskontrakt som parterna ingick under våren 2019. Anledningen till beslutet är personliga och familjerelaterade skäl från Marcs sida och föreningen har valt att ställa sig bakom den begäran.

– Marc kom till oss och förklarade sin situation och vi kom ganska snabbt fram till att det här tyvärr är den enda rätta vägen framåt. Vi har älskat att ha Marc hos oss och det är både en suverän kille och en bra bandyspelare, men varken vi eller han tjänar någonting på att klamra oss fast vid avtal bara för att. Vi önskar Marc och hans familj all lycka i framtiden, säger Katrineholm Bandys sportchef, Jonas Åkerström.

Samuelsson själv är snabb att poängtera att beslutet inte på något sätt grundar sig i någonting sportsligt eller på annat sätt relaterat till föreningens verksamhet.

– Jag har trivts otroligt bra här i Katrineholm och föreningen har verkligen tagit hand om oss sedan vi flyttade hit. Under de senaste månaderna har dock mina förutsättningar att fokusera på att spela bandy på elitnivå förändrats. Jag älskar bandyn och att spela med det här laget, men faktum är att det finns viktigare saker i livet som behöver prioriteras nu, säger han.

Skridskorna kommer nu att läggas på hyllan tills vidare och familjen flyttar tillbaka upp till Edsbyn, där sambon Moa kommer ifrån. 

– Jag vill rikta ett stort tack till alla spelare, ledare, supportrar och övriga här i Katrineholm. Det har varit en ära och ett nöje att bära den rödblåa tröjan och jag hoppas att vi ses på något vis i framtiden, säger Samuelsson. 

Samuelsson svarade förra säsongen för åtta mål och två assist på 17 allsvenska matcher med KB. Den plats I A-truppen som Marc lämnar efter sig finns det i dagsläget inga planer på att fylla med någon annan spelare.

– I dagsläget gör vi bedömningen att vi har en väldigt bred och bra trupp. Även om det här är ett tungt och oförutsett tapp så ser vi i nuläget inget akut behov av att leta efter en ersättare, säger Jonas Åkerström om den trupp som nu består av 18 utespelare, två målvakter samt två spelare på utvecklingsavtal.