Skip to content

KB går för åttonde raka segern mot Rättvik

11 december 2020

Efter att ha tagit säsongens första hemmaseger under onsdagen är det nu dags för Katrineholm Bandy att hålla liv i sviten att vara obesegrade på bortaplan i år. Detta då IFK Rättvik står för motståndet under lördagen.

När Katrineholm Bandy under lördagsmorgonen kliver in i bussen för att åka till Rättvik så har laget redan fyra matcher på mindre än två veckor i ryggen. Ett tufft spelschema kan tyckas, men en som är geniunt glad över det täta matchandet är försvararen Kristoffer Konttori, som gjorde säsongsdebut så sent som i onsdagens 6-5-seger hemma mot IFK Kungälv.

– Jag har vilat tillräckligt, så jag är glad över att det är intensivt. Det ska bli kul med match igen, säger "Kotten".

– Det var riktigt roligt att komma igång, men det kändes ju att det var tre veckor som jag var borta från träning på grund av sjukdom i hemmet. Efter 70 minuter ungefär så kändes det i benen, men det var riktigt, riktigt roligt.

35-åringen är även snabb att hylla sina lagkamrater för det spel de stundtals spelar framför honom i banan.

– Jag tycker att jag får se ett helt annat spel från vår sida. Det är riktig kul att se bakifrån med alla passningar som går hem, men tyvärr så… Vi hade ju ha kunnat göra sex eller sju mål i första halvlek bara senast, men det var riktigt roligt. Det var en fröjd att se, säger han.

Lördagens bortamatch är den tredje för säsongen hittills för KB:s del och de två tidigare har resulterat i en seger och en oavgjort. Nu väntar dock ett motstånd som bara har förlorat en av sina inledande sex matcher i seriespelet och som så sent som i oktober spelade finalspel i Allsvenska Supercupen på Backavallen.

– Det kommer att bli en riktigt tuff match. Det finns många bra spelare i Rättvik med mycket fart och bra passningar, så det gäller att vi arbetar ihop som ett lag. Det kommer att gå snabbt i morgon, så vi måste verkligen kugga i lagdelarna och hålla ihop laget, säger Konttori.

– Vi får verkligen kämpa ner dem som ett lag och samtidigt fortsätta med vårt fina passningsspel. Håller vi bara rörelse och orkar hela matchen så kommer det att räcka långt.

Ja, för nog att lördagens motstånd håller högsta allsvenska klass, men statistiken är tydlig. Senast IFK Rättvik besegrade Katrineholm Bandy i tävlingssammanhang var i november 2013 och sedan dess har KB sju segrar och en oavgjord på åtta möten med masarna.

– Ja, precis. De har väl lite revansch att ta, så de är väl supersugna (skratt). Det kan jag mycket väl tänka mig. Det är ju några gamla bekantingar där också, så det är lika roligt för oss. Det blir två taggade lag och förhoppningsvis riktigt rolig bandy, säger "Kotten" och konstaterar att han själv kommer att försöka vara något av ett plåster på sin gamle lagkompis Oskar Lundgren.

– Ja, bland annat, skrattar han.

Matchtruppen till lördagens match är identisk med den som besegrade IFK Kungälv och det är alltjämt bara långtidsskadade Lars Larsson och den på jobb bortreste Jesper Ekström som inte är tillgängliga för spel.

Matchtruppen mot IFK Rättvik: Pontus Ekström, Philip Zander, Joakim Olofsson, Fredrik Öjdahl, Alexander Strand, Niklas Eriksson, Sebastian Brandt, Emil Andersson, Victor Nilsson, Joel Rydergren, Kristoffer Konttori, Gustaf Doktare, Arvid Larsson-Niberius, Robin Hellqvist, Linus Doktare.

Lördagens match startar 15.00 och ses bäst på bandyplay.se eller hos O'Learys i Katrineholm. Glöm inte att ditt abonnemang på bandyplay.se ger fina pengar tillbaka till den klubb du väljer som favoritlag.

Se hela intervjun med Kristoffer Konttori nedan: