Skip to content

Covid-19: Delar av föreningsverksamheten pausas

18 december 2020

Under fredagen kom regeringen med nya restriktioner med anledning av rådande läge, vilka nu får konsekvenser för Katrineholm Bandys verksamhet.

Det var under den sena fredagseftermiddagen som Sveriges regering meddelade införandet av nya restriktioner kopplade till den rådande Coronapandemin och bland dessa fanns direktiv om att all verksamhet som drivs av stat, region eller kommun som inte bedöms som nödvändig skall stängas ner. Däribland idrottshallar.Senare under kvällen meddelade Katrineholms Kommun, till följd av detta att:
  • All träning inomhus ställs in för föreningar. Det gäller dock inte elitträning.

  • Sim- och idrottshallar stängs till och med 24 januari.

Katrineholm Bandys styrelse har tagit del av direktiven och i linje med detta beslutat följande:
  • Föreningen kommer, under denna period, inte att bedriva någon träning i arenan på Backavallen för barn, ungdomar eller seniorer som ej är en del av elitlaget.

  • Föreningens representationslag, som ej omfattas av begränsningarna då Bandyallsvenskan klassas som yrkesutövning, kommer att träna och spela vidare som planerat tills det att eventuellt annat anges. Detta sker dock fortsatt med strikta förhållningsregler, kontroller av hälsa och en lång rad andra säkerhetsåtgärder kopplade till hygien och avståndshållande.

Katrineholm Bandy är en ansvarstagande förening och hur tufft det här beskedet än är för vår verksamhet så är vi tydliga med att föreningens prioritet i dagsläget är att följa rådande direktiv och rekommendationer. Vi lider med alla våra aktiva, ledare och supportrar, men vi måste ta vårt ansvar.Vi håller ut - tillsammansKatrineholm Bandys styrelse - 18/12-20