Skip to content

Rydergren: "Det gäller att vara noggranna"

18 december 2020

Katrineholm Bandy reser under lördagen till Falun för match mot klassiska Falu BS och en chans att studsa tillbaka efter förra helgens förlust mot IFK Rättvik.

Falu BS på bortaplan är en av säsongens mer klassiska matcher och även om Lugnets IP numera går under namnet Icaniwill Arena i bandysammanhang så är historiens vingslag tydliga. För Katrineholm Bandys del så finns det förhoppningar om att lördagens match ska påminna om historien. Historien från i fjol för att vara specifik. Då vann KB bortamötet med ett tungt favorittippat BS med klara 8-3 trots att man bland annat hade hisnande 19 hörnor emot sig.

Nu reser sörmlänningarna till Dalarna för säsongens första utomhusmatch med en förlust i samma landskap i ryggen. 5-7 mot IFK Rättvik förra helgen var snöpligt, men enligt 19-årige Joel Rydergren så var insatsen i sig långt ifrån katastrofal.

– Vi gjorde en helt okej match, tycker jag. Vi bjuder dem på lite onödiga kontringar bara. Det är väl det vi fallet på tillslut, men det är det vi har slipat på. Lite små taktiska saker som gör att vi får lite mer tryck i grejerna, hoppas jag, säger Rydergren.

För egen del menar Joel att formen börjar vara där han vill ha den och 19-åringen ser allt mer ut att cementera sig i startelvan under sin första seniorsäsong i moderklubben.

– Det var lite knackigt i början, tyckte jag. Jag hade svårt att komma in i mitt egna spel, men det har lossnat lite mer nu. Jag är ju en spelare som gärna är med mycket i offensiven också och åker mycket i 90 minuter, säger han.

Lördagens motståndare står inför matchen på sju inspelade poäng på lika många matcher, det vill säga två poäng fler än KB med en match mer spelad.

– De krigar mycket. De har många rutinerade, duktiga spelare och några duktiga talanger, säger Rydergren och konstaterar att det är noggrannheten som är nyckeln för hans eget lag.

– Vi får väl se vad det blir för is först och främst, men det handlar om att vara noggranna både defensivt och offensivt. Vi har bränt lite för mycket lägen och släppt in lite halvdana bollar, så det gäller att vi är noggranna.

Laget till lördagens match innehåller en del förändringar jämfört med matchen förra helgen. Detta främst då Pontus Ekström och Kristoffer Konttori saknas på grund av sjukdom.

Matchtruppen mot Falu BS: Philip Zander, Simon Westerdahl, Joakim Olofsson, Jimmy Jeschinsky, Fredrik Öjdahl, Olle Ekholm, Alexander Strand, Niklas Eriksson, Sebastian Brandt, Emil Andersson, Victor Nilsson, Joel Rydergren, Lucas Palm, Arvid Larsson-Niberius, Robin Hellqvist, Linus Doktare.

Lördagens match startar 15.00 och kan ses på bandyplay.se samt på O'Learys i Katrineholm. Ert stöd framför skärmarna betyder mer än vad ni kan tro!

Se hela intervjun med Joel Rydergren nedan: