Skip to content

"Gubben" efter raset i Falun - "Vi spelar coronabandy"

19 december 2020

Katrineholm Bandy svarade för en rejäl genomklappning i lördagens bortamöte med Falu BS då en 3-1-ledning slutade med förlust med 4-8.

Det såg ut att kunna bli en trevlig lördagseftermiddag för Katrineholm Bandy på Lugnet i Falun när Linus Doktare dundrade in 3-1 till gästerna från distans i den 42:a minuten, men som bekant spelas en bandymatch över 90 minuter och den här dagen var gästerna bara med i hälften.

Hemmalaget reducerade till 2-3 i slutet av den första akten och i den andra halvleken kollapsade gästerna fullständigt. Totalt blev det sju raka Falu-mål och ett håglöst Katrineholmslag förlorade tillslut matchen med klara 4-8.

– Det är så håglöst så det är knappt att man orkar bli förbannad. Första halvlek är helt okej. Vi blir lite tagna på sängen av att de klev högt på oss i början, men vi fick ordning på det och kom tillbaka. När vi går in i halvtid i ledning så är det klart att vi är nöjda med det, säger tränaren Roger "Gubben" Carlsson, som dock menar att hemmalagets sena reducering i första halvlek betydde någonting mentalt.

– Ja, det gör den. De får ju med sig en positiv känsla in i omklädningsrummet och så får de en annan vittring. Det hade varit skillnad med 1-3 och de hade tvingats jaga ikapp två mål, så den spelar roll. Absolut.

"Gubben" menar att det gjordes en taktisk justering relativt tidigt, men att han inte kan bedömma om den låg bakom raset i andra halvlek.

– Jag tycker mig se att vi inte får till vårt mittfältsspel i defensiven, så då ändrar vi och går ner och spelar 5-3-2 istället. Vi tappar för mycket folk högt upp i banan och det blev svårt att spela på isen. Det hoppade och for och blev mycket lyft, så då ville vi inte ha tre, fyra gubbar som blir som ett tennisnät. Om det är den ändringen som fäller oss kan inte jag bedömma. Det får andra göra, säger han och fortsätter:

– Falun är mycket hetare. De vinner nio av tio 50/50-lägen och de åker skridskor på ett helt annat sätt. Även om det är svårbemästrad is så är de i mycket bättre rörelse än vad vi är. Den stora skillnaden mellan första och andra halvlek är att deras energi, rörelse och intensitet är mycket högre än vår.

Dalmasarna fick gång på gång ta sig till avslut och hörnor utan att behöva komma i närkontakt med någon motståndarspelare. Ett spelsätt från gästerna som påminde mycket om samhället i stort i dessa tider.

– Ja, så är det ju. Vi är i ingemansland hela tiden. Vi kommer inte nära ordentligt. De hoppar emellan oss när vi ska kliva ihop och stänga igen. Vi spelar någon form av coronabandy och håller avstånd. Men ibland är det även att vi inte åker skridskor ordentligt, så då hinner vi inte ihop. Vi har inget närkampsspel och det syns ännu mer när det blir sämre is. Då blir det ju mer närkamper än vad det blir på bra is, säger "Gubben".

– En del spelare spelar ju i ett tempo så man kan tro att de har feber. Det är så segt. Vi hinner inte med och det här är någonting som vi måste få rätsida på. Vi måste hitta på någonting. Vi ska ha ett ganska ordentligt snack på måndag och prata igenom det. Vad som är fel ser vem som helst, men vi måste prata igenom hur vi ska komma ur det här.

Matchfakta: Falu BS - Katrineholm Bandy
Mål: 
1-0 18' Tobias Dahlin, 1-1 28' Lucas Palm, 1-2 40' Sebastian Brandt, 1-3 42' Linus Doktare, 2-3 45' Lukas Mårdberg (hörna), 3-3 50' Erik Stoor, 4-3 60' Mikael Olsson, 5-3 62' Axel Jansson, 6-3 68' Lukas Mårdberg, 7-3 72' Tobias Andersson, 8-3 77' Pär Bäckmans, 8-4 87' Joakim Olofsson (straff).
Utvisningar: Falun: 5x10 min KB: -

Se highlights från matchen i spelaren nedan: