Skip to content

Unik annandagsupplevelse väntar - "Vi känner av stödet"

25 december 2020

Annandag jul brukar innebär folkfest och oöverträffbar stämning på Backavallen, men i år blir upplevelsen annorlunda. Det enda som är som vanligt är att två viktiga poäng står på spel när TB Västerås kommer på besök.

Hela bandysverige har en speciell relation till annandag jul och annandagsbandyn och Katrineholm är inget undantag. I oräkneliga antal år har stadens invånare gått man ur huse efter julfirandet för att se stadens stolthet kämpa om två poäng på Backavallen och allt som oftast har det gått vägen.

När Katrineholm Bandy i år äntrar isen för den historiska första annandagsmatchen i den nya arenan så gör man det med sju raka annandagsmatcher utan förlust, men dessvärre gör man det utan det normalt så enorma stödet från läktarna. Istället bänkar sig folket framför sina skärmar och ser matchen gratis på bandyplay.se tack vare kampanjen #ALLATILLSOFFAN.

– Det brukar ju vara publikfest på annandagen, så är det ju, men vi får hoppas att så många som möjligt vill sitta hemma i soffan och stötta oss därifrån, säger lagkapten Linus Doktare, som vidare menar att laget märker av att de har ett starkt stöd i ryggen trots att läktarna gapar tomma den här säsongen.

– Ja, det gör vi absolut. Vi pratar ju med folk och de följer ju bandyn oavsett om de kan vara på plats eller inte. Det är klart att det är tråkigt att de inte kan vara på plats, men det är klart att det finns stöd hemifrån.

Lördagens match kokar dock till syvende och sist ner till samma sak som de andra 21 matcherna under en allsvensk säsong, nämligen spel om två viktiga poäng. Gästerna från Västerås klarade sig visserligen nätt och jämnt undan negativt kval i fjol, men den här säsongen har "Tillis" inlett starkt med fyra segrar på sex matcher och dessutom minst antal insläppta mål av samtliga lag i serien.

– Det är ett väldigt skridskostarkt lag, så är det. Vi mötte dem i en träningsmatch (Allsvenska Supercupens gruppspel reds. anm.) och de var vassa då. Vi har lite revansch att utkräva efter att de vann med 4-2. De är ett fartfyllt lag, så det kommer att bli fart i matchen. Det kommer bli viktigt att sätta dit chanserna när vi väl får dem. Det tror jag kommer att bli avgörande, säger kapten Doktare.

Själv har 27-åringen inlett säsongen med elva poäng på sju matcher, varav sju mål. Ett facit som normalt bör betraktas som klart godkänt, men efter att ha gjort 24 poäng (18+6) vid motsvarande tidpunkt i fjol så är förväntningarna ännu högre på "Limpo". Själv känner han dock att formen är gryende.

– Jo, den börjar komma. Den smyger fram här nu efter jul, skrattar han.

Till lördagens match är samtliga spelare förutom en lätt förkyld Kristoffer Konttori och långtidsskadade Lars Larsson tillgängliga för spel, vilket har resulterat i att huvudtränare Roger "Gubben" Carlsson har bestämt sig för följande manskap.

Matchtruppen mot TB Västerås: Philip Zander, Pontus Ekström, Joakim Olofsson, Jimmy Jeschinsky, Fredrik Öjdahl, Alexander Strand, Niklas Eriksson, Sebastian Brandt, Emil Andersson, Victor Nilsson, Joel Rydergren, Gustaf Doktare, Hugo Sundberg, Arvid Larsson-Niberius, Robin Hellqvist, Linus Doktare.

Annandagsfesten och #ALLATILLSOFFAN börjar med sändningsstart 13.00 i morgon, lördag, och glöm inte att hjälpa oss sprida ordet så att så många som möjligt tittar på matchen. Tack vare näringsliv och privatpersoner ger varje enskild tittare x antal kronor till föreningen i dessa utmanande tider. Ni hittar sändningen i spelaren ovanför artikeln eller på bandyplay.se. Ingen inloggning behövs för att titta.

Se hela intervjun med Linus Doktare nedan: