Skip to content

Tung annandagsförlust mot TB - "Det är psykologiskt jättetungt"

26 december 2020

Sviten på sju raka annandagsmatcher utan förlust nådde dessvärre sitt slut under lördagen då Katrineholm Bandy förlorade hemmamötet med TB Västerås med 4-7 (1-3).

Katrineholm Bandy kom visserligen till lördagens annandagsmöte med TB Västerås med två raka förluster i ryggen, men å andra sidan utan att ha förlorat en annandagsmatch sedan 2012. Dessvärre var det den förstnämnda statistiken som skulle visa sig vara närmast sanningen om hur matchen skulle sluta.

Hemmalaget rivstartade visserligen och redan innan matchklockan tickat upp på en minut hade ett par farliga målchanser skapats, men det visade sig vara en sådan dag då det istället för ett logiskt ledningsmål blev ett underläge istället. Gustav Eriksson satte ledningsmålet för gästerna i den 9:e minuten och sex minuter senare dubblade Edvin Porswald den ledningen.

Gästerna gjorde genomgående det man är bäst på, nämligen att helt utan nåd hugga på motståndarnas misstag. Med en brutal fart i omställningsspelet sårade Västeråsarna gång på gång ett hemmalaget som hade en tendens att tappa för många spelare på fel sida boll.

KB fick dock lite luft under vingarna när 15-årige Gustaf Doktare svarade för en fin soloprestation i den första halvlekens sista minut och på returen från storspelande Max Bergström kunde Fredrik Öjdahl sätta sitt första mål för säsongen fram till 1-3.

– Det är en slumpboll som dimper ut. Det är väl ett skott som landar där och det är bara att trycka dit den, säger "Löjjan".

Nämnde Doktare var annars ett av annandagens glädjeämnen för hemmalaget och det går knappt att se att grabben bara är 15 år när han spelar allsvensk bandy. Pojklandslagsmannen hade även ett kanonläge att göra sitt första allsvenska mål, men det tvingas han vänta ytterligare lite på.

I den andra halvleken fortsatte matchen att se ut som i den första. TB tycktes bara vänta på att ett bollhållande hemmalag skulle göra minsta lilla misstag för att sedan kunna hugga som kobror. 1-3 blev 1-5 på tio minuter och när Joakim Olofsson slog sitt personliga målrekord för en säsong med sitt sjunde fram till 2-5 så dröjde det bara minuter innan 2-6 var ett faktum.

Linus Doktare lyckades visserligen ge matchen ännu lite hjärt- och lungräddning med två snabba mål fram till 4-7 med kvarten kvar, men någon direkt slutforcering eller nerv blev det aldrig. En rättvis bortaseger var ett faktum.

– De är duktiga. De är skridskostarka, så är det ju, och tappar vi då för mycket folk på fel sida så går det undan. Det är psykologiskt jättetungt när vi nästan får in bolljäveln, men så blir det mål i arslet istället, säger Fredrik Öjdahl.

Tränare Roger "Gubben" Carlsson var även han inne på en liknande analys efter matchen.

– De är duktiga på det och vi tappar lite för mycket folk på fel sida boll i vissa lägen. Jag tycker att det är lite sådana saker som vi gör fel idag. De utnyttjar det bra, men om vi kommer ner hela vägen med våra anfall och sådant så får de jobba hårdare för det, säger han.

Chansen till revansch är dock inte långt borta. Redan på tisdag möts lagen igen, men då i ABB Arena, Västerås.

– Jag vet inte hur mycket vi kan förändra fram till dess. Lite kan vi göra, givetvis, och laguppställningen kan ändras, men själva spelet tror jag kommer att se lite snarlikt ut skulle jag tro. Vi får se lite vad som händer, säger "Gubben".

Katrineholm Bandy vill rikta ett enormt stort tack till alla er som såg matchen via gratisändningen på bandyplay.se och som har stöttat #ALLATILLSOFFAN-kampanjen. En redovisning av kampanjen kommer att presenteras under söndagen.

Se highlights från matchen i spelaren ovanför artikeln och hela intervjuerna med Fredrik Öjdahl och Roger Carlsson nedan.