Skip to content

#ALLATILLSOFFAN blev en braksuccé

27 december 2020

Katrineholm Bandys annandagskampanj #ALLATILLSOFFAN blev en rejäl succé och resulterade i ett nytt rekord för antalet personer som sett nuvarande förening spela bandy på Backavallen.

Annandagsbandyn 2020 var en unik upplevelse på många sätt. Avsaknaden av hängiven publik på läktarna var enorm och dessutom riskerade intäktsbortfallet att bli stort för föreningen. I ett försök att göra det bästa av situationen lanserade Katrineholm Bandy kampanjen #ALLATILLSOFFAN där näringsliv och privatpersoner bjöd på en gratis tv-sändning av matchen. Något som visade sig bli väldigt lyckat.

Sedan nuvarande förening grundades har det högsta antalet människor som sett en bandymatch från Backavallen varit 1970 personer (annandagen 2008 mot Köpings IS), men när vi nu kan summera kampanjen så kan vi konstatera att det rekordet är slaget. Totalt var ni nämligen hela 2018 personer som slog er ner i sofforna för att se det allsvenska annandagsmötet med TB Västerås.

Sportsligt gick matchen inte alls som vi ville (förlust med 4-7), men på alla andra sätt var annandagens en braksuccé. Ert tv-tittande och alla de små och stora bidrag från näringsliv och privatpersoner resulterade nämligen i att kampanjen gav föreningen över 260 000 kronor. En helt oerhört stor och viktig summa när som helst, men inte minst under ett så utmanande år som det här.

Katrineholm Bandy vill därmed rikta det största av tack till alla er som stöttat oss på något vis - oavsett om det handlar om en stark huvudsponsor eller du som bara såg till att titta på matchen. Det här ger oss avsevärt mycket bättre förutsättningar att ta oss ur det mest prövande året någonsin någorlunda helskinnade.

Dessutom ska föreningens ungdomssektion ha ett enormt stort tack för att de visade sitt stöd till A-laget genom att dekorera hela läktaren i arenan med matchtröjor och flaggor inför matchen.

Många bäckar små och det den här kampanjen har visat oss är vilka oerhörda saker vi kan göra tillsammans. Ert stöd betyder allt för hela vår förening och vi är så vansinnigt glada, rörda och stolta. Tack!

allatillsoffan