Skip to content

Revanschsuget KB gästar TB Västerås

29 december 2020

Efter den tunga annandagsförlusten hemma mot TB Västerås får nu Katrineholm Bandy chans till snabb revansch. Detta då lagen möts igen under tisdagskvällen i ABB Arena, Västerås.

Det gick inte vägen för Katrineholm Bandy i annandagens hemmamöte med TB Västerås och analysen efteråt handlade mycket om gästernas effektivitet och fart. Fördelen med den rådande spelschemat är dock att laget inte behöver vänta på chansen till revansch speciellt länge alls. Redan under tisdagskvällen möts lagen igen. Nu i ABB Arena, där Katrineholm dessvärre nu står noterade för fyra raka förluster mot "Tillis".

En av de spelare som dock kommer till spel under tisdagen med en relativt god känsla i kroppen är 15-årige Gustaf Doktare. Efter annandagsmatchen hyllades talangen för sin insats och han fick även klart mycket mer istid i den matchen än vad han hade fått tidigare.

– Det var skitkul att komma in på riktigt, så det kändes bra, säger "Gurra".

– Jag kommer mer in i spelet och mer in i det taktiska. Det känns som att jag är med rätt så bra i tempot och allt annat.

Doktare Jr, kusin till lagkapten Linus, konstaterar även att lagets revanschlusta är stor efter lördagens 4-7-förlust.

– Den är skitstor. Jag tyckte ändå att vi spelade rätt okej nu senast. I alla fall när vi ägde boll själva. Sedan var det lite slarvigt i försvaret och de fick göra några enkla mål. Vi kom inte heller riktigt igenom och gjorde mål på våra lägen, så om vi gör det i morgon (läs; tisdag) så blir det bättre, säger han.

Själv har Gustaf oftast spelat i en offensiv mittfältsroll och kraven på de offensiva spelarna just nu är att bli klart mer effektiva på de lägen som skapas.

– Vi måste sätta dit våra lägen. Vi får hur mycket lägen som helst i varenda match, men får inte dit bollen. Det känns som att vi får alla studsar emot oss samtidigt som motståndarna får med sig dem.

– Det blir lite så att det sätter sig mentalt att vi inte får med oss så mycket i det offensiva och defensivt studsar allting med de andra. Det är klart att det blir lite så, men det är ingenting att ha i huvudet. Det är bara att släppa.

Ett tråkigt besked inför tisdagens match är det att liberon Joakim Olofsson ådrog sig en underkroppsskada under måndagens träning och blir borta från spel på obestämd tid. I övrigt är samtliga spelare förutom långtidsskadade Lars Larsson tillgängliga för spel, vilket har resulterat i att tränarstaben tagit ut följande matchtrupp.

Matchtruppen mot TB Västerås: Pontus Ekström, Simon Westerdahl, Jimmy Jeschinsky, Fredrik Öjdahl, Olle Ekholm, Alexander Strand, Niklas Eriksson, Sebastian Brandt, Emil Andersson, Victor Nilsson, Joel Rydergren, Gustaf Doktare, Hugo Sundberg, Arvid Larsson-Niberius, Robin Hellqvist, Linus Doktare.

Tisdagens match startar 19.00 och ses på bandyplay.se eller på bandypuls.se. Vi älskar att ni fortsätter att stötta från soffan!

Se hela intervjun med Gustaf Doktare nedan: