Skip to content

Fjärde raka segern satt långt inne

10 januari 2021

Katrineholm Bandy fortsätter på vinnarspåret i Bandyallsvenskan, men söndagens 6-4-seger (2-2) mot Jönköping Bandy satt oväntat långt inne.

Jakten på den fjärde raka segern i Bandyallsvenskan för Katrineholm Bandy fick ett lyckligt slut under söndagen, men hemmamötet med nykomlingarna Jönköping Bandy blev långt ifrån någon promenad i parken.

Det började dock bra för hemmalaget som tog tag i taktpinnen per omgående och redan i den femte matchminuten kunde Niklas Eriksson sätta 1-0 på en hörnvariant. Alexander Strand utökade ledningen till 2-0 sex minuter senare, men därefter blev de rödblåa bekväma. Gästerna från Småland fick äga allt mer boll och efter ett hörnkanon av Oskar Davidsson och ett mäktigt vinkelskott av Emil Nordström var tillställningen kvitterad. Ett resultat som också stod sig fram till halvtidsvilan efter att Niklas Eriksson missat en straff i slutminuterna av halvleken.

– Vi kanske har lite bråttom i vår offensiv och så får de några billiga mål som de får mycket energi av. Då kan de kontrollera matchen lite för mycket tycker jag, säger ytterhalven Victor Nilsson.

Den andra halvleken fick även den en smakstart för hemmalaget då Sebastian Brandt satte 3-2 efter bara tre minuters spel, men spelmässigt fick gästerna fortsätta att äga boll i ett makligt tempo mot ett lågt stående hemmalag. Ett spel som också straffade sig när mannen för dagen i JB, Oskar Davidsson, fick kvittera med ett solomål i den 53:e minuten. Smålänningarna skulle sedan även ta ledningen genom Alfons Degerstedt och Katrineholm såg ut att vara illa ute, men vändningen skulle komma.

Ett oprovocerat bolltapp av Jönköping i den 71:a minuten ledde till att Gustaf Doktare fick ett avslut i vänstervinkeln och den annars storspelande Oscar Löfqvist i gästernas mål fick såpa i handskarna och tappade in bollen till 4-4.

Hemmatränaren Roger "Gubben" Carlsson begärde timeout tio minuter senare och i den näst sista av matchens ordinarie minuter gav det resultat. Detta då lagkapten Linus Doktare klev fram och rätta till ett annars svagt hörnskytte med en kanon upp i nättaket fram till 5-4. Eric Lisell fick sedan fastställa slutresultatet till 6-4 på tilläggstid med sitt första mål sedan återkomst till KB och den fjärde raka segern var därmed ett faktum.

– Det var ett fint inslag och så fick jag en pangträff. Det var skönt att smälla dit den. Jag tror att det är min bästa träff i år på hörna, säger Linus Doktare om det matchvinnande målet.

Det fina inslaget kom från Victor Nilsson, som noterades för två assist i matchen, men han väljer att hylla skyttarna för att han nu står noterad för 13 assist på tolv matcher.

– Det är ett bra hörnskytte. "Limpo" smäller upp en riktigt fin, den sista här. Det är det som är nyckeln, säger Nilsson med ett leende.

Sammanfattningsvis konstaterar lagkapten Doktare att, trots att insatsen inte övertygade, så var det två poäng som var målet för dagen och det lyckades man nå.

– Det betyder jättemycket. Det sitter mycket i självförtroendet och börjar vi vinna så kommer självförtroendet sakta men säkert. Jag tycker att vi börjar hitta mer och mer i spelet också. Det gäller att vara noggranna med passningarna, farten, rörelsen och att vilja ha bollen. Det hänger ihop, säger han och avslutar med att konstatera att det finns en lockande match borta mot de hittills obesegrade rivalerna Örebro SK nästa helg att se fram emot.

– Det är ju alltid fint att slå dem, skrattar han.

Matchfakta KB - Jönköping:
Mål:
1-0 5' Niklas Eriksson (hörna), 2-0 11' Alexander Strand, 2-1 18' Oskar Davidsson (hörna), 2-2 33' Emil Nordström, 3-2 48' Sebastian Brandt, 3-3 53' Oskar Davidsson, 3-4 58' Alfons Degerstedt, 4-4 71' Gustaf Doktare, 5-4 89' Linus Doktare (hörna), 6-4 93' Eric Lisell.
Utvisningar: KB: - JB: 2x10 min
Hörnor: KB: 13 (2 mål) JB: 4 (1)

Se highlights från matchen i spelaren ovanför artikeln och hela intervjuerna med Linus Doktare och Victor Nilsson nedan: