Skip to content

Philip Zander lämnar Katrineholm Bandy

8 mars 2021

Efter tre säsonger med Katrineholm Bandy står det nu klart att målvakten Philip Zander lämnar klubben.

Inför säsongen 2018/19 värvade Katrineholm Bandy målvakten Philip Zander från småländska Skirö AIK och sedan dess har 24-åringen blivit en mycket omtyckt figur, både på och utanför isen. Nu står det dock klart att burväktaren lämnar klubben för nya utmaningar i karriären. Anledningen till beslutet är till stora delar att han känner att situationen utanför isen, bland annat med pendlande från Eskilstuna, inte går att få ihop med den höjda kravbild och satsning som föreningen vill göra till nästa säsong.

– Vi vill tacka Philip för hans insatser hos oss. Han har under de här tre åren visat att han har potential att vara en allsvensk toppmålvakt samtidigt som det är en stor glädjespridare vid sidan av isen. Vi önskar honom allt gott i framtiden, säger Katrineholm Bandys sportchef, Jonas Åkerström.

En större uppdatering om kontraktsläget i truppen inför säsongen 2021/22 väntas kunna presenteras i början av nästa vecka.