Skip to content

Klart: Eric Lisell förlänger med KB

16 mars 2021

Katrineholm Bandy har gjort klart med en av de största pusselbitarna inför säsongen 2021/22 då det nu står klart att mittfältaren Eric Lisell har skrivit på ett nytt tvåårsskontrakt med klubben.

Vid den senaste årsskiftet valde mittfältaren Eric Lisell att återvända till Katrineholm Bandy från elitserieklubben IFK Motala på en permanent övergång och under den allsvenska säsongens andra halva svarade Köpingssonen för 14 poäng (6+8) på tolv matcher. Nu står det klart att han satsar vidare i rödblått då han nu skrivit på ett nytt tvåårskontrakt med klubben.

– Eric är en otroligt viktig del i vårt lagbygge till nästa säsong. Vi gillar honom både på och utanför isen och känner att det är precis en sådan spelare vi behöver. Det är en riktig pådrivare, en spelare som är jobbig att möta och han ger alltid 100 procent. Jag är väldigt nöjd, konstaterar Jonas Åkerström, sportchef i Katrineholm Bandy.

Sejouren är Erics tredje i Katrineholm efter att först ha värvats till klubben från Borlänge Bandy 2015 och nu ser han fram emot att ta sikte på en kvalplats till Elitserien med laget.

– Det ska bli roligt. Jag gillar att det blir lite nya utmaningar och nu får jag vara med från start och försöka bidra med det jag kan. Det är inspirerande att vi har en tydlig målsättning nästa säsong och det är det som driver mig. Det ska bli fantastiskt kul att vara med på den resan, säger Lisell själv, som även passar på att hylla huvudtränaren Roger "Gubben" Carlsson.

– Det är en otroligt bra och driven tränare. Det kan vara den bästa jag har haft. Det vet han om och det vet folk runt omkring mig också att jag tycker. För lagets del så har vi visat gång på gång att vi kan slå vilket lag som helst och att vi kan vara jäklig bra. Det gäller att vi hittar en jämnare nivå och börjar spela utifrån den.

Lisells påskrift är en tidig pusselbit i ett sedvanligt stort pussel att lägga för sportchef Åkerström och hans kollegor i sportgruppen, men arbetet tycks gå framåt och i rätt riktning.

– Som vanligt i mars är det mest frågetecken, skrattar Jonas.

– Vi vet att några spelare kommer att lämna, men samtidigt är det naturligt att alla inte är med på den resan vi nu har påbörjat. Vi ska lyfta allting ett par snäpp och då är det fullt naturligt att inte alla hänger med. Samtidigt för vi samtal med ett gäng intressanta spelare och om vi får ihop det som vi har tänkt så tror jag att det kan bli en väldigt rolig vinter.

Spelare under kontrakt för säsongen 2021/22:

Olle Ekholm
Alexander Strand
Emil Andersson
Lars Larsson
Joel Rydergren
Kristoffer Konttori
Eric Lisell
Gustav Danielsson
Gustaf Doktare