Skip to content

Ingen fortsättning för Victor Nilsson

17 mars 2021

Efter åtta säsonger i Katrineholm Bandys A-lag står det nu klart att det inte blir någon fortsättning på elitnivå för vänsterhalven Victor Nilsson.

En av Bandyallsvenskans mest underskattade spelare på senare år väljer att avsluta sin elitsatsning. 27-årige Victor Nilsson har tillbringat åtta säsonger i Katrineholm Bandys A-lag och svarat för imponerade 120 målgivande passningar på 169 tävlingsmatcher. Nu står det dock klart att Nilsson, som är en del av den generation KB-spelare som tog sig hela vägen till SM-semifinal för P18-lag 2012, väljer att inte aktivera optionsåret i sitt kontrakt på grund av att han inte känner att motivationen finns för att vara med på den nysatsning som moderklubben gör till kommande säsong.

– Victor har varit en väldigt viktig spelare för oss under många säsonger och det är självklart tråkigt att han väljer att trappa ner. Det är en oerhört bra kille även vid sidan av isen och vi kan bara tacka honom för allt han har bidragit med genom åren och önska honom lycka till framöver, säger Jonas Åkerström, sportchef i Katrineholm Bandy.

Genom åren har Nilsson samlat på sig gott om minnen från bandyplanen i rödblå tröja. Utöver det framgångsrika SM-slutspelet på pojknivå så har han bland annat även spelat två kval till Elitserien, varit med och vunnit Allsvenskan 2015 och tagit klubben tillbaka upp från Division 1 2018.

– Jag har gått i de här tankarna en längre tid och känner tyvärr inte att jag har motivationen och glöden kvar för att göra en ny satsning mot ett elitseriekval. Jag vill tacka alla lagkompisar och alla andra i och runt föreningen för många fina år och vi kommer garanterat att synas framöver i olika former, säger Nilsson själv.

Tack för allt, Victor och lycka till framöver.

Spelare som är klara för spel säsongen 2021/22:

Olle Ekholm
Alexander Strand
Emil Andersson
Lars Larsson
Joel Rydergren
Kristoffer Konttori
Eric Lisell
Gustav Danielsson
Gustaf Doktare