Skip to content

Klart: Här är KB:s målvaktspar för säsongen 2021/22

29 mars 2021

Katrineholm Bandy har gjort klart med de två målvakter som kommer att slåss om speltiden i A-laget kommande säsong. Detta så såväl Simon Westerdahl som Pontus Magnusson har skrivit på för klubben.

Den gångna säsongen hade Katrineholm Bandy tillgång till den 21-årige målvakten Simon Westerdahl på ett utvecklingsavtal från Finspångs AIK och Norrköpingssonen imponerade i många av de matcher där han fick vakta kassen. Nu står det klart att östgöten blir KB-spelare permanent och att han har skrivit på ett kontrakt som sträcker sig över de kommande två säsongerna.

– Det känns jättebra. Det känns kul att få vara här på riktigt och inte behöva åka mellan två lag i vinter, säger Westerdahl.

– Det känns otroligt skönt. Simon har visat under säsongen att han håller allsvensk klass. Nu hade han otur med en skada förra säsongen plus att vi hade tre målvakter igång, men han har absolut visat att han hör hemma i Bandyallsvenskan och vi är jätteglada över att han har valt att skriva på för oss, säger Jonas Åkerström, sportchef i Katrineholm Bandy.

Bredvid sig kommer Simon i vinter att ha en, för Katrineholm Bandy, helt ny bekantskap i form av 30-årige Pontus Magnusson. Nyförvärvet kommer från Östersunds BS, där han på isen har lett den tämligen omeriterade klubben till allsvenskt kval i fjol och där han vid sidan av isen även har varit ordförande. I den sistnämnda rollen har han även prisats som bland annat Årets Eldsjäl inom svensk bandy 2019. Nu finns dock en stark vilja att visa att han kan spela bandy på en högre nivå än i Division 1 i och med tvåårskontraktet med Katrineholm.

– Jag ser fram emot det här jättemycket. Det ska bli superspännande. Jag har fått en jättebra bild av klubben när jag har pratat med Jonas (Åkerström reds. anm.), så det känns verkligen toppen, säger Magnusson och fortsätter:

– Jag är 30 år nu och jag kände väl att det var dags att ta chansen snart (skratt). Jag får nog inte så många chanser till och nu passade det bra med min situation överlag. Jag har ingenting som håller mig kvar i Östersund, så jag kände att jag måste ta chansen nu när jag får den.

Sportchef Jonas Åkerström är även han spänd på att få se jämtlänningen på isen i KB-tröja.

– Han har en otroligt stor vilja att spela allsvenskt och har satt höga mål för sig själv. Jag tror att Simon och Pontus ihop kommer att fajtas hårt i vinter för att ta en startplats och det känns jätteroligt, säger han.

I och med detta kan klubben även konstatera att Pontus Ekström valt att tacka nej till en fortsatt elitsatsning med föreningens A-lag. Katrineholm Bandy vill rikta ett stort tack till "Poppe" för många fina gemensamma minnen och hoppas och tror att han ska vilja fortsätta sitt bandyspel inom föreningens utvecklingslag tills vidare.

Lagbygget just nu inför säsongen 2021/22:

Simon Westerdahl
Pontus Magnusson
Olle Ekholm
Alexander Strand
Emil Andersson
Lars Larsson
Joel Rydergren
Kristoffer Konttori
Eric Lisell
Gustav Danielsson
Gustaf Doktare

Se hela intervjuerna med Pontus Magnusson, Simon Westerdahl och Jonas Åkerström nedan: