Skip to content

Klart: Joakim Olofsson förlänger med moderklubben

2 april 2021

Hemma bäst. En större del av det klassiska ordspråket behövs inte för Joakim Olofsson, som fortsätter att vara Katrineholm Bandy trogen i ytterligare en säsong.

Han har tillbringat hela sin karriär i klubben och nu står det klart att den hårdskjutande försvararen Joakim Olofsson har skrivit på ett nytt ettårskontrakt med Katrineholm Bandy. 31-åringen passerar därmed tvåsiffrigt antal säsonger i föreningens A-lag och ser fram emot en rolig säsong i Bandyallsvenskan.

– Det kändes som att vi började hitta någonting defensivt i slutet av förra säsongen och jag tycker alltid att det har känts bra att ha Jimmy (Jeschinsky reds. anm.) med mig där bak. Vi har en bra kommunikation och passar ganska bra tillsammans, säger Olofsson, som även lyckades slå sitt personliga målrekord förra säsongen. Sju mål, trots bara tolv spelade matcher.

– Ja, det blev en jäkla massa baljor, skrattar han.

– Det flöt på riktigt bra. Det var mycket straffar, men de ska dit de också. Är man inne i flytet så brukar det rulla på. Det kändes riktigt bra faktiskt.

"Jocke" ser även fram emot att hjälpa sina många yngre lagkompisar i jakten på en kvalplats till Elitserien. Den uttalade målsättningen för nästa säsong hjälpte honom att fatta beslutet att fortsätta.

– Ska man ändå träna så kan man väl lika gärna träna ordentligt (skratt). Det är kul att ha någonting att sträva emot och jag har väl lite rutin i alla fall som ska kunna hjälpa ungdomarna. Det ska bli kul, säger han.

Även Katrineholm Bandys sportchef, Jonas Åkerström, ser fram emot att se Olofsson på isen under ännu en säsong.

– Jag tycker att "Jocke" har tagit stora kliv framåt under de senaste säsongerna och hade det inte varit för en del skadeproblem så hade dessa säkerligen varit ännu större. Han ger trygghet och lugn till vår defensiv samtidigt som han är fruktad offensivt för sitt skytte. En väldigt viktig stöttepelare för oss, säger han.

I och med Joakim Olofssons signatur har nu Katrineholm Bandy 13 spelare på kontrakt inför nästa säsong.

Kontrakterade spelare för säsongen 2021/22:

Simon Westerdahl
Pontus Magnusson
Joakim Olofsson
Jimmy Jeschinsky
Olle Ekholm
Alexander Strand
Emil Andersson
Lars Larsson
Joel Rydergren
Kristoffer Konttori
Eric Lisell
Gustav Danielsson
Gustaf Doktare