Skip to content

Klart: Kvartett tackar för sig i KB

6 april 2021

Katrineholm Bandy informerar idag att fyra spelare har valt att inte fortsätta tillhöra föreningens A-lag nästa säsong. Dessa är Niklas Eriksson, Fredrik Öjdahl, Lucas Palm och Arvid Larsson-Niberius.

Efter att ha tillbringat hela sin karriär i Katrineholm Bandy, bortsett från en säsong i Elitserien med TB Västerås, står det nu klart att skyttekungen Niklas Eriksson lägger skridskorna på hyllan. 30-åringen har varit en del av A-laget i ett och ett halvt decenium och totalt noterats för över 350 mål i rödblått, men känner nu att varken tid eller motivation räcker till för att fortsätta spela på elitnivå.

– Efter att nuvarande förening bildades, 2007, är det inte svårt att argumentera för att Niklas är vår största spelare, alla kategorier, och det är självklart att vi önskade att han skulle välja att fortsätta. När han nu har bestämt sig så kan vi dock inte göra annat än att tacka för alla oförglömliga minnen och önska honom stort lycka till i framtiden vid sidan av isen, säger Jonas Åkerström, sportchef i Katrineholm Bandy.

Eriksson är dock inte föreningens meste spelare genom tiderna (sedan sammanslagningen). Det är Fredrik Öjdahl, 32, och efter att ha gjort comeback inför säsongen som gick så står det nu även klart att han placerar rören på hyllan.

– Även här är det klart att det tar emot att behöva tacka av en riktig klubbikon. "Löjjan" är en suverän kille som har gjort oerhört mycket bra för oss på isen med sitt breda kunnande och han har även varit en stark ambassadör för föreningen vid sidan av isen. Vi lyfter på hatten och tackar för alla fina år och minnen tillsammans, säger Jonas Åkerström.

Den tredje spelaren som tackar för sig i A-laget är 21-årige Lucas Palm. Den egna produkten har meddelat att han inte är beredd att göra större satsning i linje med föreningens målsättning om elitseriekval och ser det istället som troligt att karriären fortsätter med utvecklingslaget i lägre divisioner.

– "Lacke" besitter kvaliteter som vi gärna hade fortsatt jobba med för att förädla, men vi respekterar att han inte känner sig redo att ta nästa steg i sin karriär. Jag tror och hoppas att han fortsätter spela bandy regelbundet och att vi kanske en dag får chansen att återuppta A-lagsdialogen igen, säger sportchef Åkerström.

Avslutningsvis konstaterar Katrineholm Bandy att Arvid Larsson-Niberius, som kom till föreningen från IF Boltic inför förra säsongen, har valt att inte aktivera det optionsår som fanns i hans kontrakt och att 21-åringen från Finspång därmed lämnar klubben.

– Varken vi eller Arvid kände väl egentligen att den gångna säsongen blev vad vi hade tänkt oss, men vår avsikt var att ge honom åtminstone ett år till att växa in i det. Nu väljer han en annan väg och det respekterar vi fullt ut. Det är en väldigt seriös och ambitiös kille som vi önskar all lycka framöver, säger Jonas Åkerström.

Parallellt med dessa tråkiga nyheter så jobbar sportgruppen, ledda av Jonas Åkerström, intensivt och brett för att rekrytera ett antal nya spelare till nästa säsong. Ett arbete som vi hoppas ska bära frukt i form av presentationer inom kort. Dessutom pågår alltjämt dialoger med Robin Hellqvist, Sebastian Brandt och lagkapten Linus Doktare om nya kontrakt.

Spelare under kontrakt för säsongen 2021/22:

Simon Westerdahl
Pontus Magnusson (NY)
Joakim Olofsson
Jimmy Jeschinsky
Olle Ekholm
Alexander Strand
Emil Andersson
Lars Larsson
Joel Rydergren
Kristoffer Konttori
Eric Lisell
Gustav Danielsson
Gustaf Doktare