Skip to content

Klart: Kapten Doktare fortsätter vid rodret

12 april 2021

Efter elva raka säsonger i Katrineholm Bandys A-lag står det nu klart det blir minst en till för lagkapten Linus Doktare. Detta då 28-åringen nu har skrivit på ett nytt kontrakt.

Han har varit med och vunnit Bandyallsvenskan och kvalat till Elitserien, men han har även varit klubben trogen i tuffa tider och varit med och spelat klubben tillbaka upp från Division 1. Nu står det klart att lagkapten Linus Doktare fortsätter att vara Katrineholm Bandy trogen även under den kommande säsongen. Detta då 28-åringen har skrivit på ett nytt ettårskontrakt med moderklubben.

– Det är vår lagkapten och en av hela seriens bästa anfallare, så det är klart att vi är jätteglada över att Linus har valt att förlänga sitt kontrakt. Han är både klubbhjärta personifierat och en spelare som är otroligt tuff för samtliga försvarare i bandysverige att möta. Det är en stor och viktig pusselbit som har fallit på plats, säger Jonas Åkerström, sportchef i Katrineholm Bandy.

Ja, för poäng har det nästan alltid kommit från den gänglige anfallarens klubb. Faktum är att han själv blir förvånad och imponerad när han presenteras följade statistik sedan A-lagsdebuten 2010:

  • 242 spelade matcher i serie- och kvalsammanhang för KB

  • 200 gjorda mål på dessa matcher

  • Dessutom 107 målgivande passningar

  • Totalt alltså 307 poäng på 242 matcher för en och samma klubb redan som 28-åring.

– Det är ett rätt bra snitt, skrattar "Limpo" och berättar sedan hemligheten bakom att göra en poäng per match i Bandyallsvenskan som 17-åring.

– Ja, va fan. Gubbarna kunde ju inte skjuta straffar! Det var ju jag som fick skjuta straffarna (skratt).

Nu är det en revanschsugen lagkapten som laddar inför en ny säsong. En säsong med en högre kravbild, drömmar om ett nytt elitseriekval och en stark längtan efter att äntligen få spela inför fullsatta läktare i den nya arenan.

– Vi är ju tävlingsmänniskor. Det är därför vi håller på med det här, men jag tycker att det har varit lite svårt under det senaste året. Det är svårt att ställa krav på sina medspelare när man knappt känner igen sig själv. Jag har höga krav på mig själv och när jag då kände att jag inte kom upp i nivå själv…

– Jag vet att jag kan bättre och det syns ju på siffrorna också (Linus gjorde "bara" 20 mål och sju assist på 20 matcher förra säsongen reds. anm.), så jag tycker det känns positivt att veta att föreningen vill framåt.

Doktare säger sig även drivas av tanken att få uppleva nya elitseriekval. De två han tidigare deltagit i slutade visserligen inte med något avancemang, men trots det så minns han dramatiken med glädje.

– Det är jäkligt roligt! Nu har jag spelat både positiva och negativa kval, men att komma underifrån som lite underdog och möta elitserielagen är jäkligt roligt, säger han och minns direkt när han själv, på mer eller mindre egen hand, höll på att skjuta Ljusdals BK ur Elitserien 2014.

– Vi var ju nära att skjuta ur dem ur Elitserien i sista omgången upp på Ljusdals IP trots att vi inte hade någonting att spela för själva. Det kan vara riktigt roligt att förstöra lite (skratt). Det finns alltid saker att spela för och skulle man gå till ett kval så är det ju säsongens två roligaste veckor, säger Doktare, som gjorde två mål i den 3-1-segern för drygt sju år sedan.

Nu ser 28-åringen fram emot både att få ha den nya arenans is att tillgå under hela försäsongen, med start i maj, samt att förhoppningsvis få välkomna in alla supportrar i arenan till hösten.

– Förra året kunde vi inte dra någon nytta av arenan under försäsongen, men i år kommer det att bli en jäklla skillnad. Vi kommer noog kunna använda våra träningsmatcher på ett helt annat sätt när vi kommer från att ha tränat på stor bana istället för att en träningsmatch ska vara första gången vi kommer ut på stor is. Det kommer att märkas, säger han och avslutar:

– Publiken skulle ju vara oerhört roligt om vi kunde få ta in snart. Det blir ett helt annat go i matcherna. Så enkelt är det.

Truppen till säsongen 2021/22:

Simon Westerdahl
Pontus Magnusson (NY)
Joakim Olofsson
Jimmy Jeschinsky
Olle Ekholm
Alexander Strand
Emil Andersson
Lars Larsson
Joel Rydergren
Kristoffer Konttori
Eric Lisell
Gustav Danielsson
Gustaf Doktare
Linus Doktare (K)