Skip to content

Klart: Sebastian Brandt stannar i KB

26 april 2021

Katrineholm Bandy kan idag gladeligen meddela att föreningen har skrivit ett nytt ettårskontrakt med den 33-årige mittfältaren Sebastian Brandt.

Inför förra säsongen anslöt mittfältaren Sebastian Brandt till Katrineholm Bandy från Örebro SK och under sin första säsong i klubben svarade den rutinerade Västeråssonen för fina tio mål och tolv assist på 21 spelade allsvenska matcher. 33-åringen har sedan dess sagt sig trivas väldigt bra på Backavallen och nu bevisar han det genom att skriva ett nytt ettårskontrakt med föreningen.

– Det här är en väldigt stor och viktig pusselbit i vårt lagbygge till kommande säsong. Sebastian är en spelare på högsta allsvenska nivå och kanske framförallt med en imponerande hög lägstanivå. Man vet alltid vad man får av honom och med hans rutin och inställning är han även en vital del i omklädningsrummet, säger Jonas Åkerström, sportchef i Katrineholm Bandy.

Brandt själv menar på att han ser fram emot att vara med från start den här säsongen, jämfört med att komma in i september som han gjorde i fjol. Dessutom så tror han att förutsättningarna med regelbunden träning på stor bana redan från och med maj kommer att göra laget gott i vinter.

– Det här känns både spännande och roligt. Det blir lite annorlunda nu när jag är med från början och förutsättningarna är ju helt perfekta om man jämför med att åka och harva i en hockeyhall, säger 33-åringen och fortsätter:

– Förra säsongen blev ju märklig på grund av alla omständigheter runt omkring, men den här säsongen känns det som att vi har en tydlig målsättning och en kravbild. Föreningen vill någonstans och det blir spännande att se hur långt vi kan ta det. Samtidigt känner jag själv att jag har mer att ge.

Kontraktet med Sebastian Brandt sträcker sig över säsongen 2021/22.

Truppen i dagsläget:

Simon Westerdahl
Pontus Magnusson (NY)
Joakim Olofsson
Jimmy Jeschinsky
Olle Ekholm
Alexander Strand
Sebastian Brandt
Emil Andersson
Lars Larsson
Joel Rydergren
Kristoffer Konttori
Eric Lisell
Gustav Danielsson
Gustaf Doktare
Linus Doktare (K)