Skip to content

Uddamålsförlust mot Akilles - "Vi behöver ha bättre skärpa"

30 september 2021

Gästande Akilles från Borgå vann torsdagskvällens träningsmatch mot Katrineholm Bandy med 5-4 i Kronfågel Isarena.

KB bjöd det finska mästarlaget på ett ledningsmål redan efter en minut och 26 sekunder, men därefter tog hemmalaget tag i händelserna. Alexander Strand kvitterade drygt tio minuter senare och KB radade därefter upp ett antal heta målchanser. Olli Lappalainen i Akilles mål visade klass samtidigt som skärpan i katrineholmarnas avslut saknades. Utdelningen kom ändå vid två tillfällen innan pausvilan. Båda gångerna spelade Henrik Cervin fram Linus Doktare som ordnade 2-1 och 3-1. Nämnde Doktare fick även chansen från straffpunkten, men Lappalainen räddade.

– Stundtals visar vi upp bra kombinationer, men vi slarvar även lite, säger KB-kaptenen Eric Lisell.

Akilles reducerade tidigt i den andra halvleken innan Alexander Strand prickade in sitt andra mål i matchen fram till ledning med 4-2. Därefter följde två mål för gästerna och det var kvitterat.

– Det var lite mellanmjölk från oss den första delen i andra halvlek. Vi tog timeout och fick en hårtork och tryckte på efter det, säger Lisell.

Det var ändå Akilles som fick sista ordet i matchen när Richard Laibert satte avgörande 5-4 på hörna. KB jagade en kvittering i matchens slutskede, men hade inte marginalerna med sig denna kväll.

– Vi behöver ha bättre skärpa, för vi skapar ändå tillräckligt med lägen för att vinna. Vi trycker på och kör i slutet och avslutar ändå starkt , säger Lisell.

Matchfakta Katrineholm-Akilles 4-5 (3-1)
Mål: 0-1 2' Rasmus Kettunen, 1-1 12' Alexander Strand, 2-1 36' Linus Doktare (Henrik Cervin), 3-1 44' Linus Doktare (Henrik Cervin), 3-2 52' Kasperi Hirvonen, 4-2 62' Alexander Strand, 4-3 63' Andreas Flinck (Denis Sadakov), 4-4 66' Andreas Flinck (Rolf Larsson), 4-5 Richard Laibert (Kasperi Hirvonen).
Utvisningar: KB: 1x10 min Akilles: 4x10 min
Hörnor: KB: 7 (1 mål) Akilles: 9 (1)