Skip to content

Tung förlust på Skarpe Nord – ”Vet att det kommer vända”

4 december 2021

Katrineholm Bandy fick se sig besegrade med 9-3 i lördagens bortamatch mot Kungälv på Skarpe Nord.

Stärkta av förra helgens hemmaseger mot Nässjö reste KB västerut för att försöka ta poäng borta mot Kungälv. En uppgift som visade sig vara för svår. Patrik Sunnanängs gav Kungälv ledningen tidigt i matchen och KB hade det tufft. Kungälv ledde med 5-1 i paus, men KB hade ett bra snack i paus.

– De första 10-15 minuterna i andra halvlek är bättre. Den perioden är godkänd, men det räcker inte när 75 minuter inte är okej. Vi skapar lägen och tvingar Kungälv till misstag efter paus. Positivt är också att Gustav Danielsson går från klarhet till klarhet, han gör en bra match. Men jag förväntar mig mer av resterande grabbar, säger tränaren Roger ”Gubben” Carlsson.

Tvåmålsskytten Henrik Cervin reducerade till 5-2 i andra halvlek, men KB var aldrig nära poäng på Skarpe Nord.

– Vi släpper in för enkla mål, en del kommer av individuella misstag och andra av kollektiva. Vi är för tunna i offensiven. Det handlar inte om att våra forwards är för tunna utan att vi är för få med framåt, säger Gubben och fortsätter.

– Jag ska ändra om en del i träningen. Vi måste göra om del övningar för att få upp tempot på träningarna. Det handlar inte bara om att vi ska ha fart i skridskoåkningen utan mer om bolltempot. Vi vet att det kommer att vända om vi tar jobbet och försöker efter bästa förmåga.