Skip to content

KB orkade inte hela vägen i Nässjö

30 december 2021

Det blev dessvärre ingen rolig avslutning på 2021 för Katrineholm Bandys del. Detta då Nässjö IF vann torsdagens möte i Stinsen Arena med 8-3 (3-2).

Det var med siktet inställt på två poäng med sig in i nyårsfirandet som Katrineholm Bandy kom ner till det småländska höglandet under torsdagskvällen för att möta Nässjö IF och inledningsvis såg det också bra ut på isen. Linus Doktare började matchen med att tvinga hemmamålvakten Jesper Cimen till en kanonräddning och dessutom fick han därefter hjälp av ribban med att freda sitt mål. "Limpo" skulle dock komma tillbaka och i den 24:e minuten kunde KB-skyttekungen stöta in en retur efter ett skott från Eric Lisell fram till 1-0.

Gästerna skulle dock svara och kvarten senare stod det 2-1 till hemmalaget på resultattavlan. Gustav Mattsson hade därefter en kvittering i nät, men blåstes tveksamt av för offside och istället fick Linus Doktare fortsätta ta ansvar för målskyttet när han petade in 2-2 i den 40:e matchminuten. Victor Lindqvist skulle dock se till att hemmalaget ledde med 3-2 i halvtid, men känslan halvvägs var att KB absolut var med i matchen såväl spelmässigt som resultatmässigt.

– I första halvleken är vi med och vi har ett bra utgångsläge i paus. Vi har några chanser till i första som vi kunnat göra mål på, så det är jämnt i första halvlek, säger Linus Doktare.

Den andra halvleken fick dock ingen vidare start för gästerna då ett alldeles för passivt och tamt försvarsspel gjorde att nämnde Lindqvist kunde göra sitt andra mål i matchen fram till 4-2. Ännu fanns dock hoppet kvar hos de vitklädda och ett tredje mål av Linus Doktare gjorde att matchen ännu en gång stod och vägde, men efter dryga timmens spel gick proppen ur.

KB-spelarna såg trötta ut och som ett resultat av det blev försvarsspelet passivt och misstagen allt fler. Något som hemmalaget främst utnyttjade via sitt hörnskytte. Tre gånger small det i den spelformen, varav två kanoner rakt upp i nättaket, och rullgardinen var tillslut helt nerdragen för sörmlänningarna. Matchen slutade tillslut 8-3.

– Under den första timmen ligger vi i våra positioner och fattar de lätta besluten. Sedan vet jag inte om vi blir lite trötta. Jag får den känslan i alla fall, att vi tar lite felbeslut och sådär. Det straffar oss, konstaterar "Limpo".

Det mest noterbara från matchen var annars att KB-målvakten Simon Westerdahl tvingades utgå med en skada redan efter dryga kvartens spel och istället fick 16-årige Rasmus Karlsson göra allsvensk debut mellan stolparna. En uppgift som han, givet förutsättningarna, klarade med bravur.

– Det är en väldigt otacksam uppgift han får, att bli inkastad ouppvvärmd sådär. Det är hans första allsvenska match och utifrån det, hans ålder och förutsättningarna så gör han en klart godkänd insats, säger tränare Roger "Gubben" Carlsson om 16-åringen.

Nu väntar några dagars nyårsledigt för laget som sedan laddar om för att inleda det nya året med trettondagsbandy hemma mot TB Västerås.

– Det känns som att vi behöver ta vara på den här ledigheten som är nu i tre dagar, för det har varit tre väldigt tuffa veckor ska jag villigt erkänna. Det har varit mycket matcher, träningar och annat, så jag tror vi behöver ett litet break för att sedan ta nya tag och blicka framåt på måndag, säger kvällens tremålsskytt.

Matchfakta: Nässjö-Katrineholm
Mål:
0-1 24' Linus Doktare, 1-1 35' Linus Jönsson (Simon Lundström), 2-1 38' Kevin Runbom (Lucas Eberhardzon), 2-2 40' Linus Doktare (Gustaf Doktare), 3-2 44' Victor Lindqvist (Patrik Gustafsson Thulin), 4-2 47' Victor Lindqvist (Linus Jönsson), 4-3 51' Linus Doktare, 5-3 67' Victor Lindqvist (Kevin Runbom, hörna), 6-3 83' Patrik Gustafsson Thulin (Kevin Runbom, hörna), 7-3 83' Lucas Eberhardzon (Kevin Runbom), 8-3 85' Viktor Svensson (Kevin Runbom, hörna).
Hörnor: NIF: 11 (3) KB: 6 (0)
Utvisningar: NIF: 2x10 min KB: 1x5 min