Skip to content

Sverige imponerade direkt i P19-VM

1 april 2022

Det blev en svensk drömstart på P19-VM i Katrineholm under fredagsförmiddagen. Detta då Norge besegrades med klara 9-1 i Kronfågel Arena.

Det svenska P19-landslaget kom till VM i Katrineholm som stora favoriter och de blågula stjärnorna visade direkt varför. I mästerskapets första match, mot Norge under fredagsförmiddagen, tuggade den svenska lagmaskinen igång tämligen omgående. Norge kunde visserligen reducera en tidig svensk ledning till 2-1 i den 13:e minuten, men därefter var det Sverige för hela slanten.

– Det är lite oorganiserat i början av första halvlek, men i andra så går vi ut och visar vad vi kan. Det är kul att det är igång. Vi har längtat efter det här sedan säsongen drog igång, så det var mer kul än nervöst, säger anfallaren Elliot Hellström, som själv svarade för fyra mål i matchen.

– Det är skönt att det lossnar första matchen.

Redan under fredagskvällen är det dags för Hellström och hans lagkompisar att ta sig an nytt motstånd. Detta då Finland står på andra sidan klockan 19.00.

– Nu ska vi bara käka och ta det lugnt. Vila huvudet och kroppen och bara ladda om för ny match. Jag har inte stenkoll på Finland, men jag förutsätter att det kommer att bli en tuff match, säger Falu-talangen.

Matchfakta: Sverige P19 - Norge P19
Mål:
1-0 8’ Rasmus Skarps (Vladimir In-Fa-Lin), 2-0 10’ Elliot Hellström (Linus Westh), 2-1 13’ Eirik Andersen (Herman Hole), 3-1 18’ Karl Tagesson (Vladimir In-Fa-Lin), 4-1 27’ Lukas Forsström (Rasmus Skarps), 5-1 32’ Elliot Hellström (Arvid Tapper), 6-1 44’ Elliot Hellström (Melker Broberg), 7-1 58’ Vladimir In-Fa-Lin (Lukas Forsström), 8-1 60’ Elliot Hellström, 9-1 60’ Karl Tagesson (Rasmus Skarps).
Hörnor: Swe: 10 (0) Nor: 4 (0)
Utvisningar: Swe: - Nor: 1x6 min
Publik: 151 personer, Kronfågel Arena, Katrineholm