Skip to content

Kvartett lämnar A-laget

12 april 2022

Katrineholm Bandy tvingas idag meddela att fyra spelare, av olika anledningar, inte kommer spela vidare i föreningens A-lag kommande säsong. Dessa är Joakim Olofsson, Lars Larsson, Victor Nilsson och Alexander Strand.

En trotjänare och klubbikonen väljer att lägga skridskorna på hyllan. Det beslutet har 32-årige Joakim Olofsson nu kommit fram till efter att ha tillbringat så gott som hela sitt liv på Backavallen tillsammans med Katrineholmsbandyn. Den hårdskjutande backen har, trots flertalet jobbiga skadeperioder, totalt noterats för 169 seriematcher och 51 poäng (36+15) för klubben.

– Jocke har under många år varit en stor trygghet för oss, både som person och spelare. Utan att vara den mest verbala har han alltid varit en kulturbärare och ledare samtidigt som han spelat bandy på ett klokt sätt där han vetat hur han ska använda sina styrkor. Vi kan inte annat än att ödmjukt tacka för alla fina minnen tillsammans och vi hoppas verkligen att vi även fortsättningsvis får se mycket av Jocke på Vallen, säger Jonas Åkerström, sportchef i Katrineholm Bandy.

Två andra spelare som lämnar A-laget, men inte klubben, är Lars Larsson och Victor Nilsson. De båda egenfostrade 94:orna tar istället sikte på spel med U-laget i Division 1 nästa säsong, något som Nilsson egentligen gjorde redan inför den gångna säsongen. Larsson stannar därmed på 30 poäng (12+18) på 89 seriematcher för A-laget, medan Victor Nilsson klockar in på 145 matcher och 116 poäng (6+110).

– Lars är en helt otrolig karaktär som gett oss många härliga skratt under sina sex år i A-laget och som ute på isen alltid bidragit med energi och arbetskapacitet. Utifrån att speltiden inte har varit allt för regelbunden under den gångna säsongen så har vi dock full förståelse för att han väljer att kliva ner till U-laget och ser fram emot att både se och höra honom ute på planerna i Division 1 i vinter, säger Jonas Åkerström och fortsätter:

– Victor var en absolut nyckelspelare för oss efter att han kom tillbaka in i A-laget i vintras och han fortsatte bevisa sig som en av hela ligans mest underskattade spelare. Efter att ha tagit ett kliv ifrån elitsatsningen redan i fjol kom dessvärre inte det här beskedet som någon överraskning för oss och vi kan bara lyfta på hatten och tacka för insatserna under vintern som var. Nu får Division 1-klubbarna fortsätta se upp för den där magiska lyftklubban snarare än de allsvenska.

Sist men inte minst tvingas vi även konstatera att det dessvärre inte blir någon fortsättning i Katrineholm för den interna poängligatvåan från den gångna säsongen, Alexander Strand. Göteborgaren svarade för fina 27 poäng (11+16) på 24 matcher under vintern, men har nu kommit fram till att livspusslet inte går ihop med fortsatt pendling från hemmet i Örebro till Katrineholm.

– Det är tråkigt att det inte blir någon fortsättning för Alex, för den här säsongen tycker jag verkligen att han visade upp den potentialen och kvaliteten som vi tyckte oss se redan när han kom till oss från Örebro häromåret. Han gör en kanonsäsong i år och hittade verkligen rätt i en dynamisk roll på mittfältet. En kanonkille på alla sätt och vis som vår dörr alltid kommer att stå öppen för om han skulle känna att det blev aktuellt igen, säger sportchef Åkerström.

Katrineholm Bandy tackar alla de fyra ovanstående för sina insatser i A-laget och önskar samtliga stort lycka till framöver. Inom kort kommer även fler truppnyheter, men då av det mer positiva slaget. Detta då det snart är dags att presentera säsongens tredje nyförvärv på spelarsidan.

Lagbygget 2022/23 per 7 april:

Joel Rydergren
Niklas Eriksson
Jesper Ekström
Linus Doktare
Gustav Mattsson
Gustaf Doktare
Olle Ekholm
Gustav Danielsson
Ludwig Westerling
Jonathan Hyttinen (NY)
Henri Mattila (NY)

Ledare:

Jari Hyttinen, huvudtränare (NY)
Thomaz J Doktare, assisterande tränare (NY)