Skip to content
Gustaf Doktare gör comeback under fredagen efter en månads skadefrånvaro.
FOTO: Tobias Sterner

Doktare tillbaka när KB vill rivstarta året

5 januari 2023

Efter en tung avslutning på 2022 siktar nu Katrineholm Bandy på att få en rivstart på det nya året när laget gästar rivalerna Örebro SK under fredagen.

Det vankas klassisk trettondagsbandy när Katrineholm Bandy ska försöka inleda 2023 på bästa möjliga sätt under fredagen. På andra sidan står återigen rivalerna Örebro SK, men den här gången i Behrn Arena, och efter den knappa annandagsförlusten hoppas nu sörmlänningarna på revansch. Detta bland annat med en comebackande Gustaf Doktare i laget.

– Jag är trött som f*n. Jag har tappat matchtempo och kondition, men det är bara att köra, flinar 17-åringen innan han konstaterar att den knappt månadslånga rehabiliteringen har gått helt enligt plan.

– Allt har gått bra, tycker jag. Det har gått snabbare än vad jag trodde också, så det är skönt.

När lagen möttes på annandagen stod "Lill-Doktare" på läktaren, men nu ser han fram emot att få bidra i ännu en jämn, bra match.

– Framförallt ska det bli kul att spela. Senast, på annandagen, var det en jämn match och jag hoppas att vi kan spela så imorgon (läs; fredag) också så att det blir lite match av det, säger han.

– Det gäller framförallt att inte ge dem de lägena de får när de spelar som de gör. Att hålla tätt bakåt och sätta våra lägen framåt. […] Det gäller att alla gör det de ska och sätter sin prestation till 100 procent. Då blir laget 100 procent och då blir det bättre än på annandagen också.

Den övriga truppen till fredagens match presenteras på våra sociala medier cirka en timma innan avslag då det alltjämt finns några mindre frågetecken att räta ut för ledarstaben.

Fredagens match startar klassisk tid, 13.15, i Behrn Arena och vi hoppas på ett rejält stöd från många tillresta bortasupportrar på läktarna. Har du inte möjlighet att vara på plats så sänds matchen på bandyplay.se med sändningsstart 13.05 >>

Se hela intervjun med Gustaf Doktare nedan: