Skip to content
Lagkapten Jesper Ekström ser fram emot en jämn drabbning under onsdagen.
FOTO: Lasse Jansson

Revanschsuget KB inför årets första hemmamatch

10 januari 2023

Efter stjärnsmällen i Örebro i fredags vill Katrineholm Bandy nu visa vad man egentligen kan när IFK Kungälv gästar Kronfågel Arena under onsdagskvällen.

Det var ett bottennapp av Guds nåde som inledde 2023 för Katrineholm Bandys del i Örebro under Trettondagen, men onsdagen bjuder på en skön chans till revansch hemma i Kronfågel Arena. Motståndet är dock på intet sätt enklare då tabelltrean IFK Kungälv kommer på besök, men KB-spelarna lämnade isen efter tisdagens träning med en skön känsla i kroppen.

– Nu är den bättre än vad den var igår. Absolut. Nu har vi fått skaka av oss det vi var med om och kan blicka framåt här nu, säger lagkapten Jesper Ekström.

Även tryggheten av hemmaplan, där laget har tagit alla sina poäng hittills den här säsongen, betyder mycket när den negativa trenden ska försöka brytas.

– Ja, så är det ju. Det är alltid bekvämare att vara hemma. Vi har inte riktigt kommit igång i matcherna på bortaplan, så det är alltid skönt att veta att vi oftast gör bättre hemmamatcher. Det har ju statistiken bevisat. Det är klart att det är skönt. Absolut, säger Ekström.

Faktum är att lagen dessutom har vunnit de två senaste hemmamötena med IFK Kungälv, men inför onsdagens drabbning kommer gästerna med tre raka segrar i ryggen. För Katrineholms del är resultatraden den rakt motsatta och när lagen möttes på Skarpe Nord i december vann IFK tillslut med klara 7-1. Detta trots att matchen var jämn under stora delar av första halvlek.

– Det är ett bra motstånd. Spelande och väldigt skickliga, tycker jag. Framförallt individuellt är de jätteduktiga. De har fått ihop det som lag mer och mer nu. Där nere tyckte jag att det var jämnt ett tag, men sedan rann det iväg allt för mycket, säger KB-kaptenen och konstaterar att han väntar sig en jämn historia under onsdagskvällen.

– Det kommer vara jämnt. Hoppas jag (skratt). Vi har liksom inte råd att släppa in åtta mål första 17 minuterna. Det ska bli jämnt imorgon (läs; onsdag) och vi ska vara betydligt mycket mer taggade än vad vi var senast.

Till hemmalagets fördel talar även att det för första gången sedan Jesus gick i shorts är en i princip helt skadefri trupp som tränare Jari Hyttinen har till sitt förfogande. De enda spelarna som inte är tillgängliga för spel är Alex Höög (spel med IFK Motala) och Axel Hansson (sjuk), vilket har resulterat i följande preliminära matchtrupp:

Matchtruppen mot IFK Kungälv: Jere Korhonen, Adam Björk, Marcus Mårtensson, Niklas Eriksson, Ville Hämäläinen, Pontus Nordenfors, Simon Blomkvist, Jesper Ekström, Esko Liukkonen, Robin Hellqvist, Linus Doktare, Gustav Mattsson, Gustav Doktare, Olle Ekholm, Gustav Danielsson, Jonathan Hyttinen.

Fredagens match startar 19.30 (OBS tiden) i Kronfågel Arena och biljetter köper du enklast på biljett.katrineholmbandy.se, hos ICA Maxi Katrineholm, Plus Katrineholm eller hos Jürss Spel & Tobak. Det går även att köpa biljetter på plats vid arenan, men var då beredd på att det kan bli köbildning och ta längre tid att komma in.

Har du inte möjlighet att vara på plats? Se matchen direktsänt på bandyplay.se med sändningsstart 19.15. Teckna ditt abonnemang där och välj Katrineholm Bandy som favoritklubb så stöttar du även föreningen ekonomiskt.

Se hela intervjun med Jesper Ekström nedan: