Skip to content
Ville Hämäläinen var en av många hemmaspelare som slet i 90 minuter under onsdagen.
FOTO: Tobias Sterner

KB kämpade till sig välförtjänt seger

11 januari 2023

Katrineholm Bandy hade vunnit de två senaste allsvenska hemmamötena med IFK Kungälv och när en tredje raka kändes oerhört långt borta på förhand så klev laget fram och kämpade till sig just en sådan.

Det var tre raka förluster mot tre raka segrar. Det var negativ kvalplats mot positiv. Trots det så lyckades Katrineholm Bandy under onsdagen påminna om varför idrotten ibland är så underbart oförutsägbar. Detta när IFK Kungälv besegrades med 3-2 (1-0) hemma i Kronfågel Arena.

Hemmalaget inledde matchen som om fredagens bottennapp i Örebro aldrig hade hänt och med stort tålamod i spelet kom också utdelningen. I den 8:e matchminuten satte Niklas Eriksson 1-0 och trots en lite skakigare mittendel av halvleken så lyckades de rödklädda hålla den ledningen fram till paus.

– Första kvarten tycker jag att vi är väldigt bra. Mycket bättre än dem och vi hittar ytor i dem. Sedan blir vi lite skraja, men det har nog att göra med att vi inte har det där självförtroendet som vi behöver. Vi blir lite rädda och försiktiga, så de tar sig in i matchen, säger "Messi" Eriksson för att därefter berätta om målet.

– Ja, ibland går det ju bra (skratt). Jag tar ner den och skjuter och så tar den väl på någon och styrs in, så jag har väl lite flyt också. Men det var skönt att få in den. Jag hade ett läge någon minut innan där jag tog ner den, men inte hann skjuta så det var skönt att den gick in.

Den andra halvleken var det gästerna som inledde starkast spelmässigt, men för ovanlighetens skull så var det KB som satt på effektiviteten. Detta i kombination med att hemmamålvakt Jere Korhonen fullständigt briljerade mellan stolparna. 2-0 kom på en högerhörna då Pontus Nordenfors fick sätta sitt första i KB-tröjan och bara minuter senare kunde Gustav Mattsson rulla in 3-0 i tom bur efter ett fint anfall iscensatt av Simon Blomkvist och Gustaf Doktare.

Någon lugn segling mot segern skulle det dock inte bli. Med sju minuter kvar fick Olle Ekholm en boll i bakhuvudet i eget straffområde vilket, oturligt men korrekt, resulterade i straff. Den straffen satte Lukas "Pang-Pang" Persson säkert och när samme Persson petade in 3-2 fyra minuter senare steg pulsen rejält hos majoriteten av de 160 personerna på läktaren.

Den rödklädda kämpainsatsen räckte dock hela vägen och lagets kollektiva jubel efter slutsignalen skvallrade en hel del om vad onsdagens två poäng betydde.

– Jag tror att det var väldigt viktigt att få den här vinsten. Det ger oss mycket energi och jag tror att vi kommer att kämpa såhär under resten av säsongen, säger en av kvällens verkliga evighetsmaskiner, Ville Hämäläinen, efter matchen.

Med råg i ryggen och nyfunnet självförtroende tar Katrineholm nu sikte på säsongens första bortaseger. En seger laget hoppas ska komma redan i söndagens möte med IF Boltic på Tingvalla.

Matchfakta: Katrineholm - Kungälv
Mål:
1-0 8' Niklas Eriksson (Jonathan Hyttinen), 2-0 57' Pontus Nordenfors (Gustaf Doktare, hörna), 3-0 63' Gustav Mattsson (Gustaf Doktare), 3-2 83' Lukas Persson (straff), 3-2 87' Lukas Persson.
Hörnor: KB: 9 (1) IFK: 5 (0)
Utvisningar: KB: 5x10 min IFK: 2x10 min
Publik: 160 åskådare, Kronfågel Arena

Se highlights från matchen och hela intervjuerna med Niklas Eriksson och Ville Hämäläinen nedan: