Skip to content
Pontus Nordenfors stannar i Katrineholm säsongen ut.
FOTO: Tobias Sterner

Tung förlust - men Nordenfors stannar i KB

15 januari 2023

Det blev en tung förlust för Katrineholm Bandy borta mot Boltic under söndagen, men glädjeämnet för dagen är att Pontus Nordenfors stannar i klubben säsongen ut på lån från Hammarby.

Efter onsdagens hemmaseger mot IFK Kungälv var det ett stärkt Katrineholm Bandy som gästade IF Boltic under söndagen och spelmässigt syntes det fortsatt att laget har börjat hitta mer rätt i sitt spel.

Jonathan Hyttinen gav gästerna ledningen tidigt i matchen och även om hemmalaget åt sig in spelmässigt ju längre halvleken gick så fortsatte KB bibehålla en bra defensiv och en bra struktur i spelet. En spelmässigt jämn halvlek slutade tillslut också 1-1 efter att Johannes Camilton skickat upp en bomb i nättaket bakom Henri Mattila, som fick chansen i KB-målet när både Jere Korhonen och Adam Björk saknades.

17-åringen gjorde det genomgående bra matchen igenom, men när Gustav Backman fick drömträff upp i första krysset i den 58:e minuten kunde finländaren inget göra. Gästerna fortsatte att jobba tillsammans och skapade även en del bra målchanser. Niklas Eriksson hade en kanon i ribban bland annat, men denna söndag var marginalerna sannerligen inte med sörmlänningarna.

Istället för kvittering till 2-2 så skickade hemmalaget in ett inspel från kortlinjen som gick via två KB-benskydd och in bakom Mattila i målet. I 3-1-underläge började gästerna lyfta upp fler spelare och allt mer intensivt jaga och när Jesper Ekström dundrade in 3-2 i krysset på halvvolley i den 87:e minuten levde matchen i allra högsta grad.

Dessvärre för de vitklädda så bet inte riktigt den sista slutforceringen och istället kunde hemmalaget göra ytterligare två mål på tilläggstid när KB flyttade fram allt man hade. En tung förlust trots en, i det stora hela, bra insats.

– Jag tycker vi gör en bra match, faktiskt. En riktigt bra match. Prestationen är lika bra som den mot Kungälv, tycker jag. Jag tycker vi är värda mer. Vi brukar prata om att det är små marginaler, men jag vet inte om vi har varit helt överens allihop om att det varit det. Den här matchen känner jag däremot att det verkligen är små marginaler som avgör. Jag tycker vi har chanserna för att marginalerna ska väga över för oss. En sådan här match är riktigt, riktigt sur att torska, säger lagkapten Jesper Ekström.

Söndagens glädjeämne blev istället beskedet att lånet från Hammarby, Pontus Nordenfors, stannar i Katrineholm under resten av säsongen. Ett besked som glädjer kapten Ekström.

– Det är en skön kille och en mycket bra person. Sedan att det är en duktig bandyspelare är också positivt. Det är jättebra. Han kommer in och stärker laget, så det är skitkul, säger Ekström.

Nordenfors själv säger såhär om att bli kvar i rödblått:

– Det ska bli jättekul. Vi har hittat en bra lösning med allt pendlande och sådär, så jag ser jättemycket fram emot att spela hela säsongen ut, säger han och konstaterar att han har mer att ge på planen också.

– Jag har höga krav (på mig själv reds. anm.) så det är svårt att säga att jag är där än, men jag tycker det känns bättre och bättre i alla fall.

Matchfakta: Boltic - Katrineholm
Mål:
0-1 3' Jonathan Hyttinen (Robin Hellqvist), 1-1 25' Johannes Camilton (Jacob Bucht), 2-1 58' Gustav Backman (Johannes Camilton), 3-1 75' David Eriksson, 3-2 87' Jesper Ekström (Linus Doktare), 4-2 91' Jacob Bucht, 5-2 94' Gustav Backman (straff).
Hörnor: BOL: 5 (0) KB: 7 (0)
Utvisningar: BOL: 1x10 min 1x5 min KB: 1x10 min
Publik: 222 personer, Tingvalla Isstadion

Se highlights från matchen och hela intervjuerna med Pontus Nordenfors och Jesper Ekström nedan: