Skip to content
Katrineholm föll trots en stark insats borta mot TB Västerås (arkiv)
FOTO: Tobias Sterner

KB föll trots stark insats - "Troligtvis vår bästa match"

28 januari 2023

Katrineholm Bandy fortsatte att visa gryende form i Bandyallsvenskan, men under lördagen räckte det inte till poäng. Detta trots en stark insats borta mot TB Västerås.

Efter att ha tagit säsongens första bortaseger under fredagen så ville Katrineholm Bandy spinna vidare på den känslan i lördagens möte med TB Västerås i ABB Arena och det gjorde man verkligen. En gedigen defensiv insats gjorde att KB ledde med 1-0 i paus och trots att Tillberga vände på steken i den andra akten så fortsatte sörmlänningarna att jobba hårt tillsammans och när Ville Hämäläinen dunkade in 2-2 med kvarten kvar såg det ut att bli poäng.

Då kom mardrömsavslutningen. På tilläggstid skjuter TB en boll ut över offensiv kortlinje som domarna bedömer bli målvaktens boll. Hemmalaget protesterar vilt och får domartrion att pausa spelet för att konferera. Något som slutar i ett ändrat domslut, hörna TB och 3-2. Matchen slutade tillslut 4-2 efter att hemmalaget kontrat in matchens sista mål när KB flyttade fram allt man hade i en kvitteringsjakt och en irriterad Jari Hyttinen var efteråt tydlig med vad han ansåg avgjorde matchen.

– Det var ju bara domaren. Efter 75 minuter kommer (Gustaf reds. anm.) Doktare in i straffområdet och de slår bort bollen till (vad som borde varit) hörna. Vi protesterar. Det blir ingen förändring. Han bara skrattar åt oss. Några minuter senare blir "Jonttu" (Hyttinen) fri från höger, slag på klubban cirka 30 centimeter ovanför isen. "Jonttu" säger någonting på finska. Jag vet inte om de kan finska, men det blir utvisning, säger Jari och fortsätter:

– Vi klarar det och Ville gör till och med mål under den perioden, men så på slutet blir den en situation. Ingen vet om det är hörna eller inte. Tillberga protesterar, de pausar matchen, tar en samling och diskuterar ihop sig och så blir det hörna och de gör mål.

– Jag förstår inte riktigt. De får protestera och då pausas matchen och man bestämmer tillsammans hur matchen ska fortsätta. När vi protesterar fortsätter man bara spela och skrattar åt oss. Får man klaga på domaren någonstans också? Det var de som avgjorde matchen.

Irritationen och besvikelsen till trots så konstaterar Hyttinen att han är väldigt nöjd med sitt lags insats i matchen.

– En enormt fin insats. Troligtvis den bästa matchen vi har gjort i årets serie, framförallt defensivt. De hade mer boll, men skapade inte så många målchanser. Räknar man målchanser så var det en jämn match där också. Vi kunde ha spelat bättre offensivt, men en enorm arbetsinsats av våra spelare, säger KB-tränaren innan han konstaterar att två spelare stack ut från mängden.

– Jag tycker att "Jeppe" (Ekström) var en ledare på isen idag så som en kapten ska vara och så har Ville (Hämäläinen) visat här på slutet att han har energi och att han vågar göra mycket på banan. Det är väl de två jag främst tänker på.

Matchfakta: TB Västerås - Katrineholm
Mål:
0-1 6' Jesper Ekström (Niklas Eriksson), 1-1 52' Emil Juhlén (Mårten Engström), 2-1 70' Anton Hellmyrs (Oliver Abrahamsson), 2-2 82' Ville Hämäläinen (Gustav Mattsson), 3-2 91' Anton Hellmyrs (hörna), 4-2 92' Figge Nilsson (Edvin Porswald).
Hörnor: TB: 9 (1) KB: 9(0)
Utvisningar: TB: - KB: 1x10 min 1x5 min
Publik: 103 personer, ABB Arena Syd

Se highlights från matchen och hela intervjun med Jari Hyttinen nedan: