Skip to content
Simon Blomkvist har skrivit ett nytt ettårskontrakt med Katrineholm Bandy
FOTO: Lasse Jansson

Klart: Blomkvist förlänger med KB

8 februari 2023

Katrineholm Bandy är överens med den 20-årige ytterhalven Simon Blomkvist om ett nytt kontrakt som sträcker sig över säsongen 2023/24.

Inför innevarande säsong återvände 20-årige Simon Blomkvist till Katrineholm Bandy efter fyra säsonger med IFK Rättvik. Ytterhalven hade fått de senaste säsongerna förstörda av pandemi och skador, men den här vintern har han kunnat spela in sig i seniorkostymen sakta men säkert.

– Det har varit en intressant säsong. Lite trögstartad, men det känns som att vi har kommit in i det mer och mer. Det är ingenting annat än roligt. Det här är väl första skadefria säsongen som jag har klarat mig hyfsat och fått vara med en hel säsong på allsvensk nivå, så det har varit jättekul, säger Blomkvist.

Framstegen har varit tydliga och nu står det klart att Eskilstuna-sonen, som representerade Katrineholm som ungdomsspelare, har skrivit ett nytt ettårskontrakt med Katrineholm Bandy.

– Det känns jättekul! Det är ingenting annat än glädje. Vi tror på det vi gör och vi tror att vi kommer ha en jättebra chans att utmana nästa år också. Det är bara att fortsätta bygga på det, säger Simon.

Från klubbens sida är man synnerligen glada över att få jobba vidare med en av lagets mest ambitiösa och pålitliga spelare.

– Simon kom från ett par tuffa år och varken vi eller han kunde väl riktigt veta vad vi skulle förvänta oss, men han har verkligen imponerat. Dels genom att han har tagit kliv spelmässigt, men inte minst tack vare att han visat ett enormt driv och pålitlighet - både som ytterhalv och försvarare, säger Jonas Åkerström, sportchef i Katrineholm Bandy.

Fler nyheter om lagbygget inför säsongen 2023/24 kommer inom kort.

Se hela intervjun med Simon Blomkvist nedan: